Powered By Blogger

utorak, 9. ožujka 2010.

Izložba na 8. mart

U prepunom prostoru Podravske Kleti, koja je bila ispunjena publikom do zadnjeg mjesta održana je samostalna izložba našeg poznatog slikara naive i dugogodišnjeg predsjednika likovne sekcije ''Podravka 72'' Zlatka Štrfičeka. Slikar je izložio 20-ak djela uglavnom srednjeg i većeg formata na platnu i na staklu, a u sadržaju su uglavnom domonirale ženske tematike, cvijeće, pralje, priče sa sela, drugim riječima suklano momentu prigode. Na izložbi ispred Podravka Ugostiteljsva obratio se direktor Stjepan Križan, koji je u svom govoru istaknuo kako mu je izuzetno drago da je došlo do ovakove suradnje KUD-a i Ugostiteljstva te da će se ovakve izlagačke aktivnosti nastaviti i u budućnosti, a priliku će imati i ostali članovi likovne sekcije ''Podravka 72''. Ovom prigodom prva prilika za izlaganje pripala je Zlatku Štrfiček. Prigodnim riječima se obratila i Ana Vranar tajnica KUD-a Podravka te zahvalila direktoru Križanu na prihvaćenoj ideji koja je u obostranu korist, kako za promciju slikara tako i za promociju Podravske Kleti. U programu otvorenja svoijm tetralnim nastupom upotpunio je pjesnik literarne sekcije Podravke Ivan Picer. Izložbu je otvorio župan Koprivničko-Križevačke županije Darko Koren, koji je u svom izlaganju istaknuo kako grad odnosno TZ ima izvanrednnu suradnju sa slikarima naive u smislu promocije Županije kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.         
                                                                                                                     
Moramo napomeniti i to da je Zlatko dao veliki i svojstven doprinos za razvoj i djelovanje spomenute sekcije koja ima mnogobrojne članova. Bio je jedan od osnivača, predsjednik u nekoliko mandata, organizator mnogih izložbi i kolonija. Krasi ga i zavidna smosatalna izlagačka aktivnost. Samostalno je izlagao 23 puta u Milanu, Torinu, Grenchenu, Echallansu, Ofenbahu, Frankfurtu, puli, Osijeku, Zagrebu, Ludbregu, Đurđevcu. Član je pored likovne sekcije Podravka 72 iudruge naivnih slikara ''Mirko Virius, te udruge Hlebinskih slikara i kipara, aktivni je sudionik u projektu TR, oslikavanja „Pisanica od srca“.
                                                                             
Izložba će biti otvorena do 8. travnja, tako svi ljubitelji naivne umjetnosti mogu posjetiti izložbu u restoranu Podravska Klet, tako uživajući istovremeno u prelijepom krajoliku, dobroj hrani i slikama.
                                           
N.Z.L.

Nema komentara:

Objavi komentar