Powered By Blogger

utorak, 1. travnja 2014.

Originalni nastup na Međunarodnom sajmu Sirha Moscow 2014


​U moskovskom sajmištu „Gostini Dvor“ održao se prestižni Međunarodni sajam restoranskog biznisa Sirha Moscow 2014.
Mnogobrojne najveće ruske i međunarodne kompanije koje se bave ugostiteljstvom, hotelijerstvom, djelatnošću HoReCa sudjelovale su u ovom, za rusko tržište, važnom poslovnom događanju.
U okviru sajma Sirha Moscow 2014. održala se premijera ekskluzivnog kulinarskog natjecanja “Bocuse d’Or Battle” (Bitka Zlatni Bokuz), zasada jedinstvenog događanja u Rusiji takve vrste. To je najprestižnije međunarodno natjecanje kuhara u Rusiji, svojevrstan „Oskar“ kulinarskog svijeta. Glavni cilj natjecanja je bila popularizacija ruske gastronomije i pripremanja te serviranja tradicionalnih ruskih jela. Glavna intriga natjecanja se sastojala u tome da su tek pred sam početak kuhanja sudionici saznavali od kakvih će proizvoda morati pripremiti rusko jelo. Podravka je bila službeni sponzor ovog kulinarskog natjecanja s njezinim novim proizvodom na ruskom tržištu - Vegeta Natur. Spot u trajanju od 30 sekundi o ovom novom univerzalnom dodatku jelima više puta je prikazan na glavnom ekranu amfiteatra, a logotip Vegeta bio je smješten na velikoj plazmi zajedno s logotipima drugih sponzora sajma.

Također, prvog dana održavanja sajma istaknuti međunarodni šef-kuhari su proveli tzv. master-klase, a među njima bio je i popularni Podravkin promotor kulinarstva Mišel Tokić. Gosti sajma su s velikim interesom pratili kako hrvatski kuhar koristeći Vegetu Natur priprema mediteransko jelo „Brancin punjen špinatom i morskim račićima“. Lijepo i ugodno nepcu iznenađenje je bio i hrvatski desert „Smokvenjača“.

Mišel je pokazao ne samo izniman talent u pripremanju jela, što su potvrdili oduševljeni komentari gostiju nakon degustacije, već i živahnu komunikaciju s publikom koja je pratila njegov nastup. Po završetku kuhanja i degustacija, pozvao je sve nazočne u posjet Hrvatskoj – domovini dobro poznatog i voljenog brenda u Rusiji - Vegete.

Nema komentara:

Objavi komentar