Powered By Blogger

ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Suradnja sa španjolskim Fundacio Tecnalia Research and Innovation

​Podravku su posjetili predstavnici Tecnalie, grupa znanstvenika i vrhunski kuhari koji se bave istraživačkim radom i inovacijama u hrani i kulinarstvu.
Uspješna suradnja započela je prošle godine kad je Ministarstvo gospodarstva RH predložilo Tecnaliu kao primjer izvrsne ustanove koja je istraživačko-razvojni “motor” za jačanje konkurentnosti španjolske i europske industrije.
Dočekao ih je predsjednik Uprave Zvonimir Mršić sa suradnicima, a tijekom boravka u Podravki španjolski gosti su se pobliže upoznali sa kompanijom, njezinom brandovima, poviješću te istraživanjem i razvojem. Također, detaljno im je predstavljen projekt „Centar kompetencija za inovacije u hrani Koprivnica“ na kojem Podravka, Grad Koprivnica i Tecnalia Institut grade zajedničku suradnju. Naime, „Centar kompetencija Koprivnica“ obuhvaća Centar za inovacije u hrani rađen upravo na modelu renomiranog Fundacio Tecnalia. Veličinu i važnost ovog projekta za hrvatsko gospodarstvo potkrepljuje i činjenica je Centar kompetencija Koprivnica svrstan u kategoriju Projekata od nacionalnog interesa. Ciljevi Centra kompetencija su razvoj novih proizvoda s dodanom vrijednošću, primijenjena istraživanja, poticanje proizvodnje lokalnih sorti voća i povrća, ekološka istraživanja, razvoj kulinarstva i edukacije.
Podravka, kao nositelj projektne ideje te Tecnalia Research & Innovation surađivat će na područjima razvoja inovativnih prehrambenih proizvoda i usluga, umrežavanja kroz platformu
otvorenih inovacija te suradnju na europskim istraživačkim programima.
- Izuzetno je zadovoljstvo što će Podravkini znanstvenici surađivati i dijeliti iskustva s kolegama s Instituta Tecnalia. U Podravki intenzivno radimo na razvoju novih ideja i proizvoda te smo uvjereni da će rad i razvoj Centra kompetencija u Koprivnici rezultirati stvaranjem novih, visoko kvalitetnih proizvoda na zadovoljstvo naših potrošača, rekla je članica Uprave Podravke Jadranka Ivanković.
Tijekom boravka u Koprivnici španjolske goste je ugostila i gradonačelnica Grada Vesna Želježnjak sa suradnicima. (M.M.)

Nema komentara:

Objavi komentar