Powered By Blogger

utorak, 1. travnja 2014.

Na Žgancijadi prikupljeno više od 4.000 kuna


U organizaciji Udruženja obrtnika Koprivnica, Udruge kuhara Koprivničko-križevačke županije te Podravke, u prostorima koprivničke Obrtničke škole održano je prvo kulinarsko natjecanje u pripremi žganaca i jela od žganaca „Žgancijada 2014".
U natjecanju u pripremi jela od žganaca sudjelovalo je pet srednjih škola - iz Koprivnice, Varaždina, Pitomače, Preloga i Đurđevca te šest restorana iz Koprivnice i Đurđevca. Od učenika zanimanja kuhar prvo mjesto osvojio je Robin Škripač iz škole domaćina, dok je od profesionalnih kuhara pobijedila Jelena Petrović iz koprivničkog restorana Klas. Na ovom gastronomskom, humanitarnom i zabavnom festivalu održane su i različite prezentacije i radionice, čime se promovirala ta tradicionalna namirnica podravske kuhinje.
Uz natjecateljski dio, Žgancijada je imala humanitarni karakter jer su posjetitelji mogli kupiti porcije jela od žganaca po 15 kuna pa je tako prikupljeno nešto više od 4.000 kuna za Udrugu Šegrtsko srce koja pomaže siromašnim učenicima te škole. (B.F.)

Nema komentara:

Objavi komentar