Powered By Blogger

utorak, 25. siječnja 2011.

Poput mudrih sova zakoračimo u ''Noć muzeja 2011''

Svi mi koji volimo druženje u noći,  na zaseban hedonistički način, prepustimo se lutanjima po Muzejima, i galerijama, osluškujući minula vremena, te isčitavajući poruke koje su nam namjenili autori i organizatori, 28.01.2011. u petak s početkom u 18:00 sati,  pruža nam se zasebna  prilika da se 'izludujemo' na kulturan način.
Muzej grada Koprivnice izložbom 'Podravkini pevci' u Noći muzeja i muzejskom akcijom u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, počinje obilježavanjem 80. obljetnice  hrvatske naivne umjetnosti, perioda 1931. – 2011. Te želi ukazati na potrebu kvalitetnog muzejskog izlaganja priče o velikim majstorima hrvatske naivne umjetnosti, koji su u 20. stoljeću, zabilježili i u svijetu predstavili umjetnost Hrvata.
Noć muzeja, 2011.  sadržajno je bogata cjelovečernja manifestacija  koja počinje izložbom Podravkinih pijevaca u Galeriji Hlebine s početkom u 18:00 sati do iza ponoći odnosno jutra,  na kojoj će biti predstavljena zbirka umjetnina koje pripadaju Podravki, a koje su svijetlo dana ugledale zahvaljujući kustosu Draženu Ernečiću, ravnateljici Muzeja i Galerija grada, Draženki Jalšić Ernećič i da se ne zboravi, Mladenu Pavkoviću, novinaru, te sadašnjoj Upravi Podravke. Na toj će izložbi biti predstavljeni pijevci iz podravkine Sobe pijetlova, naših poznatih slikara naivaca: Ivana Generalića, Ivana Večenaja,  Mije Kovačića, Dragana Gažija, Nikole Večenaja Leportinova, Josipa Gregurića, Zvonka Sigetića i Biserke Zlatar Milinković. Također će biti predstavljene ostale umjetnine iz Podravkine zbirke, čija djela nose potpise također poznatih slikara hrvatske umjetnosti kiparstva i slikarstva, kao što su:  Ivan Lacković Croata, Josip Generalić, Milan Generalić, Dragan Gaži, Josip Turković, Zdravko Tišljar, Jure Labaš, Eleonora Grgac, Ana Belšić, Alojz Fuker, Mijo Kuzman, Krešimir Trumbetaš, Sofija Naletelić Penavuša.  
Otvorenju izložbe će prisustvovati veliki majstori naivne umjetnosti, Ivan Večenaj i Mijo Kovačić, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Koprivnice Zvonimir Mršić i predsjednik Uprave Podravke, Miroslav Vitković.  
Druženje uz muzejsku izložbu slika i skulptura iz zbirke umjetnina Prehrambene industrije Podravke, uz vruće Podrvkine čajeve i kuhano vino, kraljevski kuhar i promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić iz Podravkinog kulinarskog tima u 'Noći muzeja' predstavit će posjetiteljima izložbe, tradicijske i nacionalne delicije na temu pijetla, odnosno Podravkong pevca, a za posjetitelje pripremljene su i brojne nagrade iznenađenja.  Važno je napomenuti da je osiguran besplatan prijevoz autobusom do Galerije Hlebine, koji će kretati svaki sat isperd Podravkine drvene skulpture Pijevca autora Ivice Lovrenčića.
 

New Customers Only - Save 20% on Flowers & Gifts at ProFlowers. Valid 1/17-1/31/2011.


Valentine's Day Flowers & Gifts from $19.99 + FREE Vase


Valentine's Day Flowers & Gifts from $19.99 + FREE Vase

Valentine's Day Flowers & Gifts from $19.99 + FREE Vase - 120x60

Nema komentara:

Objavi komentar