Powered By Blogger

srijeda, 12. siječnja 2011.

Novo priznanje Blanki Vlašić

Europsko udruženje sportskih novinara (UEPS) proglasilo je hrvatsku atletičarku Blanku Vlašić i njemačkog vozača Formule 1 Sebastiana Vettela za najbolje sportaše Europe u 2010. godini. Blanka je drugi puta zaredom proglašena najboljom sportašicom Europe od strane UEPS-a i to vrlo premoćno. Najbolja svjetska atletičarka Blanka Vlašić dobila je 121 glas, druga je belgijska tenisačica Kim Clijsters sa 56 glasova, a treće mjesto dijele talijanska plivačica Federica Pellegrini i njemačka alpska skijašica Maria Reisch, koje su dobile 53 glasa.
Ovo je četvrto priznanje od inozemnih sportskih novinara za hrvatsku rekorderku u skoku u vis koja je usto nominirana za nagradu Laureus World Sportswoman of the Year, za najbolju sportašicu godine, prema glasovima svjetskih medija.
Nagrade Laureus World Sports kojima se odaje priznanje za sportska postignuća tijekom kalendarske godine 2010. prvorazredna su počast na međunarodnom sportskom kalendaru. Pobjednici proglašeni temeljem glasova akademije Laureus World Sports, najmjerodavnijeg sportskog žirija sačinjenog od 46 najboljih sportaša i sportašica svih vremena, bit će predstavljeni na ceremoniji dodjele nagrada koja će se prirediti u Abu Dhabiju u ponedjeljak, 7. veljače.
Osim Blanke, za nagradu Laureus World Sportswoman of the Year za sportašicu godine nominirane su i tri tenisačice, trostruka osvajačica nagrade Laureus Serena Williams, Belgijanka Kim Clijsters i svjetski br. 1, Dankinja Caroline Wozniacki, te američka skijaška zvijezda Lindsey Vonn i britanska atletičarka Jessica Ennis.
Hrvatska je dosada već imala dobitnicu nagrade Laureus Sportswoman of the Year za sportašicu godine i to Janicu Kostelić 2006. godine.
(J.L.)





Payroll Practioner Resources



Save $10 on PC Scan & Sweep- PC Performance software for Junk Removal



Nook- the award winning Barnes and Noble eReader with 3G and WIFI



New Barnes & Noble Membership Program!



Nema komentara:

Objavi komentar