Powered By Blogger

ponedjeljak, 17. siječnja 2011.

Bogati program „Noć muzeja u Koprivnici“ zahvaljujući Podravki

Bogati program događanja muzejske akcije „Noć muzeja u Koprivnici“ započet će u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama gdje će 28. siječnja u 18.00 sati biti otvorena izložba „Podravkini pevci u noći muzeja“ kojom će Muzej grada Koprivnice započeti programe obilježavanja 80 godina hrvatske naivne umjetnosti 1931. – 2011. godine te ukazati na potrebu kvalitetnog muzejskog izlaganja priče o velikim majstorima hrvatske naivne umjetnosti koji su u 20. stoljeću obilježili i u svijetu predstavili umjetnost Hrvata. Druženje uz muzejsku izložbu slika i skulptura iz Zbirke umjetnina Podravke, uz vruće 'Podravkine' čajeve i kuhano vino, kraljevski kuhar i promotor kulinarstva Zlatko Sedlanić predstavit će posjetiteljima izložbe tradicijske i nacionalne delicije na temu pijetla, odnosno Podravskog pevca.
- Ovogodišnji program događanja muzejske akcije „Noć muzeja u Koprivnici“ zahvaljujući partnerskoj suradnji s lokalnom zajednicom bit će znatno bogatiji nego prethodnih godina, između ostaloga, zahvaljujući i Podravki koja je ovoj akciji pristupila na tradiciji 'zlatnih godina' druge polovice prošlog stoljeća kada je upravo Podravka bila prepoznata kao kulturni mecena i podupiratelj važnih kulturnih projekata – ističe ravnateljica koprivničkog Gradskog muzeja Draženka Jalšić.
U koprivničkom Starom magistratu izložbom „Cvjetna noć muzeja u Koprivnici“ u 20.00 sati drugom izložbom cvijeća predstavit će se Sekcija cvjećara Udruženja obrtnika Koprivnica, a u Galeriji Koprivnica izložbom „Akvizicije Galerije Koprivnica 2005 - 2010.“ započinje ovogodišnja izložbena sezona. Izložit će se radovi koje su autori darovali koprivničkom muzeju i Galeriji Koprivnica.
Za ova događanja Grad Koprivnica i Podravka osigurat će besplatne autobusne linije koje će svakih sat vremena voziti na relaciji javna skulptura ''Pijetla'' Zvonimira Lončarića ispred Poslovne zgrade Podravke – Galerija Hlebine – Stari magistrat – Galerija Koprivnica. Svakog stotoga posjetitelja Galerije Hlebine, Starog magistrata i Galerije Koprivnica Podravka će darivati prigodnim poklon-paketima, dok će svaki tisućiti posjetitelj dobiti na poklon reprodukciju slika s posvetom i originalnim potpisom starih majstora hrvatske naivne umjetnosti
Ivana Večenaja i Mije Kovačića. (B.F.)



eCost - Clearance Countdown


JJGames Retro Video Games 90% Off

Get Free Shipping off orders of $100 or more


Trendy plus-sizes Spring dresses


BabyAge.com

Nema komentara:

Objavi komentar