Powered By Blogger

ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Blanka najbolja sportašica Hrvatske

Brojnim titulama osvojenim u prošloj godini Blanka Vlašić dodala je još jednu, pristiglu od Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS). Prema izboru čak 515 članova ove organizacije iz 93 zemlje, Blanka je najbolja sportašica svijeta u 2010. godini. Iza sebe je ostavila američku skijašicu Lindsey Vonn, belgijsku tenisačicu Kim Clijsters i talijansku plivačicu Federicu Pellegrini. U muškoj konkurenciji laskavu titulu najboljeg svjetskog sportaša ponio je tenisač Rafael Nadal.
Uz to, zlatna Splićanka uvrštena je i na listu sportaša i ekipa koji su obilježili 2010. godinu kojega je objavio jedan od najuglednijih sportskih dnevnika na svijetu talijanska 'La Gazzetta dello Sport". Blankino ime među deset sportašica koje su ostavile poseban trag u prošloj godini, kao i priznanje AIPS-a, dobra su naznaka i za najcjenjeniji izbor sportaša i sportašice godine, onaj Laureusa. Naime, Blanka je i u tom izboru u konkurenciji, a konačna odluka žirija umirovljenih sportskih legendi objavit će se 7. veljače u Dubaiju.



Nakon što je okrunjena za najbolju atletičarku svijeta i Europe i primila priznanja na velebnim svečanostima u Beogradu i Monte Carlu, Blanka Vlašić proglašena je i za prvu damu hrvatskog sporta u prošloj godini. Svoje glasove za tu prestižnu domaću titulu dali su joj sportski novinari koji su sudjelovali u najstarijem izboru za sportaša godine na ovim prostorima, onoga u organizaciji Sportskih novosti. Bio je to čak 59. po redu izbor najboljih sportaša, proveden u godini u kojoj Sportske novosti obilježavaju svoj 65. rođendan. Blanka je naslov najbolje ponijela po četvrti puta za redom, ostavivši iza sebe dvije europske prvakinje- bacačicu diska Sandru Perković i plivačicu Sanju Jovanović. Unatoč jakoj domaćoj konkurenciji za veliku većinu novinara dileme nije moglo biti, jer 2010. je bila jedna od najuspješnijih godina naše atletičarke. Najprije je u Dohi obranila naslov svjetske dvoranske prvakinje, potom je po prvi puta u karijeri postala najbolja skakačica Europe, da bi onda nanizala 12 pobjeda na 14 natjecanja, pri čemu i na svih sedam mitinga Dijamantne lige, te kao šlag na tortu svemu dodala skok od 205 centimetara na splitskom Poljudu na Kupu kontinenata na kojem je predvodila reprezentaciju Europe. Uz Janka Goleša, direktora Sportskih novosti i prezentera nagrade Gorana Ivaniševića, Blanki je na velikom priznanju čestitao član Podravkine Uprave Krunoslav Bešvir. Uz iskrene čestitke uručio joj je i sliku Gordane Špoljar Andrašić.
Za najbolju sportašicu Hrvatske Blanku je proglasio i Hrvatski olimpijski odbor.
(J.L.)

Skechers.com








Nema komentara:

Objavi komentar