Powered By Blogger

četvrtak, 7. listopada 2010.

Proglašena najbolja knjiga 'Ranjeni pejzaž' Vladimira Mičetića

Proglašena najbolja knjiga iz Domovinskog rata UBIUDR za 2010. godinu

Na natječaju za najbolju knjigu na temu hrvatskog Domovinskog rata "Bili su prvi kad je trebalo" za 2010. što ga već jedanaestu godinu za redom organizira Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) proglašena je knjiga Vladimira Mičetića "Ranjeni pejzaž" (objavljena u nakladi Spiritus movens d.o.o. iz Kutine).  To je odlučio Prosudbeni sud u kojem su bili: Mladen Pavković, dr. Hrvoje Šošić, Fabijan Lovrić, Mirjana Bahić i Josip Nakić-Alfirević. U ovom romanu autor, koji živi i radi u Kutini, opisuje i rasvjetljava događaje u vrijeme Domovinskog rata na području zapadnoslavonske bojišnice, u kojima je i sam sudjelovao kao zapovijednik saniteta 56. kutinske samostalne bojne, i to kao liječnik-dragovoljac. Knjiga je posvećena običnim, samozatajnim i jednostavnim ljudima koji su dragovoljno stavili svoje živote u obranu hrvatske Domovine.
Ove godine na natječaj je pristiglo 17 naslova vezanih uz Domovinski rat, a Prosudbeni sud osobito je pohvalio i  knjige Nevenke Nekić "Burik", te Nenada Marinca "I nebo je plakalo za tobom".
Nagrada se sastoji od "Velike zlatne plakete UBIUDR", i bit će svečano uručena dr. Vladimiru Mičetiću sredinom listopada u Kutini.
Prošle godine  nagradu je primila Gordana Turić za knjigu "U viteza krunica", a UBIUDR Podravke tradicionalno dodjeljuje ovo priznanje u želji da potakne što veći broj autora na pisanje o povijesti, odnosno stvaranju hrvatske države, sve pod motom – da se ne zaboravi.

U ime Prosudbenog suda:
Mladen Pavković, predsjednik UBIUDR Podravka
tel/fax: 048-651-573, 099-6651-562



Romantic Vacation in Miami. Stay at the Beacon Hotel for memorable beach getaway.



Road Runner Sports Top Secret Shoe Big Event!


SunandSki.com





Holiday Wedding Party Gifts from Exclusively Weddings


October Coupon

Nema komentara:

Objavi komentar