Powered By Blogger

srijeda, 6. listopada 2010.

Podravkin pjevački zbor nastupio u Istri

Mješoviti pjevački zbor „Podravka“ nakon pauze od godine dana uspio je izboriti nastup na sudjelovanju 16 najboljih mješovitih pjevačkih zborova na državnoj razini.

To je 43. po redu takav događaj koji se već tradicionalno održava u Novigradu - Cittanova u Istri. 
 
Uz zbor „Podravka“ iz naše je županije pravo sudjelovanja prvi puta ostvario i zbor „Kalnik“ iz  Križevaca. Sve to govori o visokoj kvaliteti zbornog pjevanja u našoj županiji, a ne zaboravimo da se radi o amaterima. Visoku kvalitetu potvrdili su i ostali sudionici, a ove je godine nastupilo čak 800 pjevača i zaista je bila čast naći se među zborovima koji imaju i stoljetnu tradiciju pjevanja.

Umjetnička voditeljica Podravkinog zbora prof. Darija Kivač vrlo je zadovoljna nastupom, a prilikom proglašenja najuspješnijih i sam je organizator izjavio: „radi se o najboljima od najboljih“.
Tako je najbolji dojam ostavio Mješoviti pjevački zbor Sveučilišta u Splitu „Vox Animae“ (svi odreda studenti glazbe), drugi je bio Mješoviti pjevački zbor „Rondo Histriae“ iz Pule, a treće mjesto osvojio je Ženski zbor Crkvenog pjevačkog društva „Mir“ iz Belišća.

Pokrovitelj događaja bilo je Ministarstvo kulture Organizacija Hrvatskog sabora kulture bila je za svaku pohvalu, a naše sudjelovanje potpomogla je Koprivničko-križevačka županija, na čemu zahvaljujemo.

Dubravka Nevjestić, predsjednica MPZ-a „Podravka“


SunandSki.com


Stay at the Beacon Hotel South Beach for a memorable beach getaway!




Designer Linens Outlet

SpiritHalloween.com



20% Off Diamond Stud Earrings in 18k White Gold (1/2 ct. tw.) Enter code: OCTSTUDS





Nema komentara:

Objavi komentar