Powered By Blogger

ponedjeljak, 18. listopada 2010.

Deveta likovna kolonija u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici

Još jedna prigoda za iskazivanje humanitarne geste slikara likovne sekcije ''Podravke 72'', izazvala je veliku pažnju i potvrdu da se radi o značajnom događaju. Naime,  prošle subote  bila je organizirana likovna kolonija u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici, gdje je  bilo  fascinirajuće zaviriti u veliku dvoranu Doma, koja je  nalikovala na pravu slikarsku radionicu u kojoj su svoje kistove ''brusili'' mnogobrojni slikari, njih  četrdesetak.
Bila je to deveta  godinu za redom  slikarskog okupljanja  iz cijele Regije.  Većina slikara koja je sudjelovala na koloniji pripadaju likovnoj sekciji „Podrav ka 72'', a voditelj  istoimene kolonije bio je  slikar Josip Gregurić. Slike koje su nastale na koloniji, pripadat će Domu za starije i nemoćene, te krasiti zidove prostorija u kojima borave štićenici doma. Veliki odaziv slikara je zapravo  pokazatelj dobre volje i smisla za humanitarnom gestom koja je u svojoj namjeri  fokusirana na kvalitetniji  život i  boravak štićenika i osoblja Doma. Slikari članovi  Likovne sekcije Podravke koji su dali svoj doprinos ovoj koloniji su: Marica Jalšovec, Zvonko Košćak, Marina Dvorski,  Josip Gregurić, Ragovan Grgec, Branka Šinko, Branimir Dolenec, Nada Dombaj, Stjepan Pongrac, Silvija Auer, Đuro Jaković,  Nada Zlatar Lukavski, Ivan Rođak, Zlatko Sabolović,  Barbara Percač, Kristina Mandić, Alojz Horvat,   Mirko Horvat, Marija Stipan, Zlatko Štrfiček, Zlatko i Radmila Kolarek, Ljerka Bojovski, Marijana Janeković, Katarina Sinjeri, Ivica Kovačević, i slikari koji ne pripadaju likovnoj sekciji Podravke:  Đurđica Crnčić Mordacz, Ana Ećimović, Brankica Međimorec, Mirjana Hrlec, Franjo Žeželj – Mustak, Darko Domitrović, Franjo Mihočka, Ivan Kančal, Gordana Krpanić, Đurđa Požgaj, Ana  Bencek, Zvonimir Ištvan i Mato Zeman (fotografija),  Josip Žagar (kipar).
Sve slike nastale na spomenutoj koloniji, biti će izložene na prigodnoj izložbi povodom Božića u izložbenom prostoru Doma za starije i nemoćne u Koprivnici.



Free Shipping on Holiday Cards Orders of $20 or more




250x250mfp


Nero 10 HD




10% off O'Neill boardshorts, clothing

Nema komentara:

Objavi komentar