Powered By Blogger

srijeda, 27. listopada 2010.

Dosadna i otužna 'Zlatna Igla'

Pompozno najvaljivani event  'Zlatna igla', trebao je predstaviti na neki način Smotru stvaralaštva obrtnika Hrvatske tijekom godine. Bio je to 75 po redu tradicionalani ogled mode koji je  predstavljao modni brend naših dizajnera i modnih Kuća.  Moram priznati da sam mnogo očekivala od najavljenoga spektakla. Ne gledam televiziju, ali sam bila toliko znatiželjna da sam  ipak dio svog dragocjenog  vremena odvojila  da pogledam dugu najavaljivanu  'Zlatnu iglu'.  Zavalila sam se u svoju žutu fotelju i uz neskafe iščekivla trenutak početka 'priredbe'.  Scenom su šetale manekenke,  poznati ljudi iz javnog i kulturnog života Hrvatske, televizijski voditelji, novinari. Sudjelovalo je ukupno 18 obrtika Hrvatske sa svojim kreacijama. Naoko zanimljiv izbor najavljenog događaja. Ubrzo sam ostala razočarana.
Od očekivanoga,  nije se baš nešto iznenađujuće dogodilo  niti je bilo posebnih zanimljivosti u modnom izričaju naših dizajnera. Od svih,  najbolja je konačno bila Vanna, naša Koprivničanka. Baš me pozitivno i ugodno iznenadila svojom vitkom pojavom, dobrom šminkom, i staylingom.
Kreacije su se doimale dosadne po pitanju krojeva i po pitanju boje. Uglavnom je sve bilo monotono. Dominirale su uglavnom osnovne boje palete, rečeno slikarskim jezikom. Manekenke i ostale dame, hodale su u crvenoj, sivoj, plavoj i crnoj monotoniji tekstilnih uradaka, a njima su se pridružili i muški manekeni. S njima se događala ista situacija. Pomislih kako je sve obično i nekreativno.  Ova djela ne bih sigurno prošla na svjetskoj modnoj sceni u pozitivnom smislu.
Pretpostavljam da je uzrok svemu trenutna  i nedavno nastala situacija u Hrvatskoj. Jenostavno rečeno, recesijska kriza je pomela kreativnost umova. Nedostatak novaca, također. Jednostavno rečeno, Cijela predstava se doimala kao pionirska parada. Sve je izgledalo otužno i dosadno. Defilirali su 'pioniri veliki'  kao da su  izašli recesijske proizvodnje.  Mogli bi se lako usporediti i s Kinezima, ako po ničem drugom onda po uniformiranosti i jednličnosti  kolorističkog izričaja.


Apples of Gold - Affordable Fine Jewelry & Gemstone Rings


Warning! Affordable DressGoddess Exclusives



20% Off Diamond Stud Earrings in 18k White Gold (1/2 ct. tw.) Enter code: OCTSTUDS


Informal Bridal Dresses- ON SALE!


Prom Dresses IN STOCK!


Calvin Klein Underwear


Sexy Prom Dresses



Anjolee.com Fine Diamond Jewelry Special Coupon Code ANJOLEE2

Nema komentara:

Objavi komentar