Powered By Blogger

utorak, 29. lipnja 2010.

Podravski Motivi u Koprivnici - spoj kulture, kulinarstva i dobre zabave

Ulice i trgove u središtu Koprivnice ovog će vikenda ponovo zauzeti slikari, obrtnici, folklorne skupine i majstori kulinarstva. Po 16. puta zaredom održat će se Podravski motivi, a ključeve grada preuzet će doajeni naivnog slikarstva Ivan Večenaj i Mijo Kovačić čijim je obljetnicama rođenja posvećen dio aktivnosti. Njihove slike ljubitelji umjetnosti i štovatelji djela velikana naive moći će vidjeti na izložbama u gradskoj vjenčaoni i u Galeriji Koprivnica.

S ostalim umjetnicima tri će se dana moći družiti na Zrinskom trgu na najvećem sajmu naive na otvorenom. Usto predviđeni su i drugi raznovrsni sadržaji kao što su demonstracije tradicijskih i umjetničkih obrta, sajam antikviteta, prikazi seoskih običaja, nastupi folklornih društava, a po prvi puta u Svilarskoj ulici održat će se hrvatsko- mađarski gospodarski sajam. Turistička zajednica grada pobrinula se i za atraktivni glazbeni program pa će tako na Podravskim motivima nastupati Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivan Ivančan, Boris Leiner & Mišo Hrnjak (ex Vještice, ex AZRA) te Vilibald Kovač s prijateljima.Partnersku ruku Turističkoj zajednici grada ponovo je dala i Podravka koja će na ovogodišnjim motivima prirediti niz zanimljivih sadržaja. Tako će za djecu u subotu i nedjelju od 9.30 do 11.30 te od 17.30 do 19.30 biti otvoren Lino i Kviki kutak u kojemu će se najmlađi Koprivničanci moći igrati, crtati, izlagati svoje likovne radove, zabaviti se uz dječju tetovažu te se sladiti Podravkinim proizvodima. Istovremeno odrasli će moći uživati u Studenac gemišt kutku isprobavajući razne varijante gemišta s nagrađenom mineralnom vodom.


Promotori kulinarstva pripremaju i posebnu atrakciju – gradnju dvorca od muffinsa u sklopu nedjeljne izložbe kolača, sa svojim kolegama iz Hrvatske udruge kuhara ponovo će napraviti maxi palačinku, a tu je i nezaobilazni jeger koji će se ove godine pretvoriti u pravu kulinarsku deliciju – posjetiteljima će u subotu biti poslužen pečen na roštilju i na rašljama te kuhan u vinu.

J. L.










40 Free Photo Prints


JJGames.com


                                                           SunandSki.com


Preserve Your Memories on DVD


Nema komentara:

Objavi komentar