Powered By Blogger

srijeda, 19. ožujka 2014.

Premijera „Mačka“ u izvedbi lutkarske družine DND


Lutkarska družina Kopriva Pec Pec Društva naša djeca priredila je premijeru lutkarske predstave prema neobjavljenom djelu "Priča o mačku" bivše Podravkašice Nevenke Habijan.
Ime joj je „Mačak“, a djeci donosi poruke o važnosti prijateljstva i ljubavi te o tome koliko je bitno prihvatiti da se u životu ne može uvijek sve dobiti. Prema djelu "Priča o mačku" Koprivničanke i bivše Podravkašice Nevenke Habijan, tekst je priredila voditeljica lutkarske družine Tigrena Csik, koja je i autorica stihova za pjesmu „Mačak“ kojom predstava završava. Stihove je uglazbio prof. Mihael Kivač, a izvode ga djeca iz zbora Osnovne škole "Đuro Ester", dok je scenske pokrete lutkara osmislila prof. Olga Vilić.
U predstavi „Mačak“ glume Mia Kramar, Leona Barešić, Helga Haške, Ivan Janeković, Vito Bijač i Adrijan Astaloš, a u izradi lutaka i scene uz Tigrenu Csik sudjelovala je i Ana Nemec.
Premijera predstave namijenjene djeci od tri godine na dalje održat će se u Domu mladih u četvrtak 20. ožujka u l8 sati, a nakon predstave bit će priređen razgovor s autoricom priče Nevenkom Habijan.
Predstava za djecu koprivničkih vrtića na rasporedu je u ponedjeljak 24.ožujka u 10 sati.

1 komentar: