Powered By Blogger

ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Veli Lino i Lino Potter u OŠ RivaLino


Novigradska osnovna škola na kratko je promijenila ime - umjesto Rivarela postala je RivaLino.

Dobila je i novog zaštitnika - medvjedića Lina koji se udobno smjestio u čamcu u školskom predvorju i pecao. Umjesto riba svako malo udicom je zahvatio Čokolino ili Lino ladu. Odmah ih je poklanjao djeci koja su osmislila slatki doručak te uz pomoć kuharica pripremila i tristotinjak kolača. Oblizujući prste djeca su potom odlazila u knjižnicu u kojoj su predstavljeni noviteti, odnosno naslovnice najomiljenijih knjiga - Veli Lino, Lino Potter, Lino u snijegu, Linokio i Čudnovate zgode šegrta Lina.

Nakon čitanja slijedila je likovna radionica u kojoj je ponovno glavni lik bio Lino koji je uz ostalo dobio i plakat sa stihovima: Lino nije Istrijan, al je nama dobro znan. Lino je doša u Istru našu, donesti nam pravu kašu. Čoko, Medo, Frutto, Lino - stvarno nam je jako fino.

Izrađen je i veliki transparent na kojem je pisalo: 6 b is the best, Čokolino treba jest, te šest velikih maketa Lino medvjedića u sportskim pozama koje su krasile zid sportske dvorane. A u njoj prava navijačka ludnica, zaglušno navijanje koje je izmamilo široke osmijehe na licima najbolje hrvatske rukometašice Andreje Penezić i izbornika ženske rukometne reprezentacije Vladimira Canjuge. Rukometni dvojac sudjelovao je u svim igrama, Canjuga je potezao uže za ekipu šestih i sedmih razreda i pucao penale protiv Tonija Najharta, dok je Andreja iskušala talent Laure Renić juniorske reprezentativke Istre i toliko dobro vodila ekipu petih i osmih razreda da su upravo u njoj ponikla oba pobjednika Lino višebojca. To su učenici petog razreda Iva Radizlović (140 bodova) i Dino Vadnov (160 bodova), a o finalu zajedno s njima mašta i Valentina Beg, osmašica koja je ispisala sretnu himnu za savršeni svijet.


Svijet u kojemu su OŠ RivaLino za atmosferu na Lino višebojcu pripale desetke sa zvjezdicama. ( J.L.)

Nema komentara:

Objavi komentar