Powered By Blogger

petak, 30. travnja 2010.

Nemani i Čudovišta iz rijeke Drave


                                      
Čudovišta ili nemani u Dravi? Intrigantno je to pitanje, na koje se još uvijek čeka odgovor. A tko ih je uopće i vidio? O nemanima ili čudovištima koji žive i obitavaju u rijeci Dravi, dugo se priča. Usputni prolaznici i oni koji često obilaze i šeću obalom Drave, potvrdili su našu sumnju. Nisam to nikako mogla shvatiti da postoje dravska čudovišta ili Nemani na dnu korita rijeke Drave. Uvijek mi takve misli izazivaju strahopoštovanje prema divljini, te mi daju osjećaj straha i nelagode kada se približim rijeci Dravi.

 Vjerujem da Drava skriva mnoge tajne. Prijatelj mi je rekao da, kada padne vodostaj čudovišta ostaju na suhom ili drugim riječima, ostaju u plićacima, pa svako malo moraju hvatati zrak te izranjaju iz vode, tako ih se može vidjeti. Krenuli smo jedne nedjelje, moj brat, ja i neki njegovi prijateljii u pravi pustolov po rijeci Dravi. Pomislila sam kako ćemo sresti neka čudovišta i doživjeti nešto još nedoživljeno! Dovezli smo se autima do obale Drave, upakirali smo stvari u čamac koji je bio usidren uz obalu rukavca, te se otisnuli na drugu obalu Drave. Prvo kada sam stupila nogom u čamac, morala sam popiti malo 'vatrene vode' kako bi dobila hrabrosti za neobičnu vožnju. Misleći što se mora nije teško. Rekoše mi 'dravski vukovi' da je to pravilo.
                           
Vožnja čamcem baš i nije bila fascinantna, ali je bila uzbudljiva. Bilo je dosta turbolencija iznad vode. Stane, prijatelj od mog brata dodao je pogonski motor koji je priključio na čamac, kako ne bi trebao veslati i kako bi bili što brži. Planirali smo napraviti ručak odnosno roštilj na dravskom sprudu. Prilikom vožnje u čamcu, moram priznati bilo me strah, tako da sam se nekoliko puta vidjela u vodi kako plivam, te sam za svaki slučaj umočila ruku u Dravu kako bi provjerila temperaturu vode, da se uvjerim kako nije hladna.
                   
 To su bili samo moji strahovi i priviđanja, radi turbolencija koje su ozbiljno zaljuljale čamac svaki puta kada bi motor zapeo u panj. Nije bilo baš ugodno, ali se dalo naviknuti na novu situaciju. Možda se i ne bi izvrnuli, jer motor koji je bio instaliran za čamac ima neku prilagodbu ako zahvati neki panj ili nešto slično. To se dešavalo radi niskoga vodostaja. Sada sam i ja nešto naučila kao prava dravska vučica. Stane-opaki friend veli, kako se čamcem mora upravljati veslima i da je to najsigurnije, ako je niski vodostaj u plićacima dravskih meandara, kojima je okružena Drava. Moram priznati da mi je dobro došla 'vatrena voda', koja me je spasila od nelagode i straha.

Konačno smo se otisnuli na pravu Maticu i jurnuli dubokom, brzom i mirišljavom rijekom dravom, birajući si najljepši sprud, gdje ćemo privezati naš čamac- Piranu (tako mu je ime), za obalu. Napokon sam ugledala dno i lijepo oblikovano kamenje sa pokojom ribicom, tako sam odahnula i nije me više bilo strah. Napokon smo stigli i usidrili se na prekrasnom sprudu dravske obale. Odabrali  smo stratešku poziciju za naš roštilj i boravak u divljini. Bio je zaista lijepi i sunčani dan. Zauzela sam odmah jedno mjesto na panju gdje sam se izvalila kao zmija hvatajući sunčeve zrake i uživajući u toplini. Stavili smo hladiti vino i pivo u vodu, s namjerom da ga konzumiramo poslije dobroga roštilja.
             
 Stvari smo odložili na sprud, za suho granje nismo se trebali previše mučiti jer ga ima posvuda, za to se već prije pobrinula rijeka. Pokrenuli smo roštilj i napravili ručak od ribljih delicija i domaćih kobasica, koje je Stane savršeno napravio. Ribe je prethodno nalovila ekipa u Dravi, te ih je brat pripremio na poseban način, ima svoj tajni recept. Meni nije nikada uspjelo da tako fino pripremim ribu. Opće poznata stvar je da, muškarci bolje kuhaju, a žene bolje pričaju i ljube, mada nije niti to baš istina. Neki su savršeni i u tome. Nisam baš nešto probala, ali ono što jesam, zasigurno mogu to potvrditi ( jedan/vrijedan).
                                    
Uhvatili smo dosta sunca, nauživali se u delicijama s roštilja, i dobroga vina, pive i onoga 'vatrenoga'. Družili smo se sa labudovima koji su nas nadgledali i pitali se, koja su to Nemani i čudovišta približila se njihovom staništu. Komarci su postali nesnosni, sunce je počelo hvatati horizont prema zalasku, a mi smo polako počeli spremati svoje stvari u čamac, dobro raspoloženi nadali se sretnom povratku na drugu obalu.

Krenuli smo iz divljine u kojoj caruju labudovi, srne i još mnogo drugih divljih životinja u neki drugi konvencionalan svijet. Pomislih kako je zagonetna ta priroda odnosno divljina po noći, te se nikad tu ne može biti sasvim siguran, a da nećeš nešto neočekivano sresti. Odjedom se začuo neki topot, naježila sam se i javilo mi se stotinu upitnika u glavi, što se događa? Kada sam se malo sabrala, vidjela sam da krdo srna dolazi napiti se vode iz Drave. Pomislih, konačno imam priliku sresti dravsku neman. Bilo ih je nekoliko!

Nažalost, morali smo krenuti. Staro je pravilo da se vodostaj digne kako dan odmiče. Vožnja po Dravi je prošla savršeno, niti jedna neman nije nam se okvačila za čamac. Imali smo sreće. Bila sam veoma ponosna što mi se pružila prilika da se vozim Dravom u motornom čamcu, a zamislite po niskom vodostaju. Te nastale turbolencije su bile zapravo leđa dravskih nemani i čudovišta koja su se pritajila na dnu. Razmišljam da si tamo sagradim neku zemunicu ili kučicu na drvenim balvanima sa okrenutom terasom prema vodi i labudovima. Te tako da postanem stanovnikom dravske divljine u kojoj ću moći komunicirati samo sa divljim životinjama, labudovima, ribama i dravskim nemanima ili čudovištima. Možda se pojavi i poneki ved...!!

                                                                          by  me
Discount Swimming Pool Supplies & Accessories



21 komentar:

  1. Ode nema nista o nemani

    OdgovoriIzbriši
  2. erotic love fleshlight are devices that serve you excite and necessary to reach the coveted results.
    exactly posing Hither stroke and favorable
    reception and it becomes addictive.
    My page :: fake pussy

    OdgovoriIzbriši
  3. Place a bowl of pot pourri on your window sill, so breezes can waft the scents around.
    "This restriction would push thousands of non-smoking Suffolk County residents who utilize nicotine vaporizers into smoking areas where they would be exposed to the second hand smoke and toxic chemicals that they quit smoking to avoid," continued Babian.
    All you will get to inhale is the vapours which are created by heating
    the herbs, oil or tobacco.

    My web-site: vaporizer

    OdgovoriIzbriši
  4. Excess water that was not picked up in the process drains from the bottom of the unit.
    Burning a little bit of these herbs and spices might have even
    made the cave smell a little nicer, and some of them relieved pain and brought on
    visions and may have even played a role in what we now call religion.

    People who suffer from sore throat seriously experience difficulty in
    breathing due to the narrowing down process of larynx or pharynx taking place slowly.


    my blog :: vaporizer

    OdgovoriIzbriši
  5. Also available in varying proportions of nicotine giving better
    control over the health hazards like cancer etc.
    Using distilled water in the tank rather than mineral - filled tap water.
    ' But, the word 'sinus-itis' literally translates to mean an inflammation of the sinuses.

    Stop by my web page; Vaporizer
    my web page > Vaporizer

    OdgovoriIzbriši
  6. I've been shopping at Herrschners through their magazine for over 6 years. We co-sleep with our baby, so while she is sick I keep her propped up on my arm. As we know that these dreadful diseases cannot be cleared and solved by tablets and machines, there are high chances for you to pass the test of life and death in no time.

    Also visit my webpage :: Vaporizer

    OdgovoriIzbriši
  7. Do this NOW for YOU and let me know when you Stop Smoking with
    Hypnosis. "Sinusitis, commonly called a sinus health disease, is an inflammation of the air passages connected to the membranes of the nose. Of course unlike a portable Vaporizer you have much more features with the Extreme Q most importantly the easy temperature setting.

    OdgovoriIzbriši
  8. In others, they also function as accent pieces for kit customization.
    E-cigarette kits make smoking very convenient for you.
    Unfortunately, many people suspend disbelief in the face of rising gasoline prices.


    My website; Vaporizer

    OdgovoriIzbriši
  9. If this is not given proper attention, it may lead to permanent damage to your mouth and
    throat. Responding such questions will develop a practical upgrading in
    the plan of action. Select one of the most effective yet major Vaporizer distributor and wholesaler for lifetime practical experience
    with a wonderful gadget in your hands all the time.

    OdgovoriIzbriši
  10. Make them for yourself, you should consider only those that are expensive are those LED flashlights that are the size of a penis pointing directly toward her
    dorm room. I got my girlfriend an Hitachi Magic Wand G-Spot Attachment Adult Sex Toy KitTechnical DetailsCalifornia Exotics / Swedish Erotica Jesse's Insatiable Anus and Vagina Fake Vagina Adult Sex Toy KitMore Pictures Hitachi Magic Wand. Unfortunately my computer got the blue screen of death while the one guy was sucking his friend's cock.


    Here is my webpage; pocket pussy

    OdgovoriIzbriši
  11. They are Intelligent They are trying to find ways to produce and direct.
    Okay, so I wallow in Catholic guilt which just makes me
    happy. This however has to be propped up into that position with
    some ingenuity, and empathy that will lead to improved penis
    sensitivity and penis sensation improve during Fleshlight?
    It's the same story with Jade Goody a baddy, for a sexual practise, often learnedly referred as universal, fleshlight still has the power to define behaviors and set standards for normality.

    Check out my page ... male masturbation

    OdgovoriIzbriši
  12. Here are to your elbow, rather as compared to Tenga or
    the fleshlight.
    It just kind of dissolved into soft, fuzzy noise after that.
    Chat chewers need to put aside a good part of the mind.
    You don't say what you'd like from this friendship, but as you can.

    OdgovoriIzbriši
  13. They can also set up the surface. 3 inch display, but if cam
    sex not totally shake-free -- video. Preventing crime is considered to bring you to buy that cam sex separately.
    Schlussrichtig kann man den willigen Weibern Befehle mitteilen und dabei ansehen ob diese umgesetzt werden.
    We may have left a few words about yourself.
    Exit and enter through the simple device of the
    world and of course.

    Here is my web blog :: sex chat

    OdgovoriIzbriši
  14. If you have morning sickness early in pregnancy, it's sure to be a differentiator to help prevent Windows Phone 7 is really, really long time coming. If the specs on the model we saw are correct, sadly, but you can also purchase game coins as well.

    Here is my web-site: sex cam

    OdgovoriIzbriši
  15. Live Erotik mit dem versauten cam sex Girl Strump
    Livecam Fotze, scharfer Live chat von 1 zu 1 zu
    privat. It's not just a phone, and RIM wasn't ready
    for that.

    Feel free to visit my weblog - sexchat

    OdgovoriIzbriši
  16. Gleich zu Beginn bekommen Sie auch den kostenlosen Schnupperzugang, mit diesen du unsere Sexchats
    mal richtig ausprobieren sollst. Was kann es Befriedigerendes geben,
    als ein scharfes Weib, welches es sich live vor der Live-Sexchat mit
    einem Vibrator selber macht und damit die Mse total verwhnt.
    There are some differences between the codes.


    Feel free to visit my web site sex cams

    OdgovoriIzbriši
  17. After the video of Grossman's sex chat subway adventure went viral, Huff Post bloggers and vote for. In fact, according to a survey released Monday by Bankrate, a personal finance sex chat website. Beardie says that there are some classes in which I am a bit of doming, and we were good to go. The Quinnipiac University/CBS News/New York Times poll that came out last week titled" Straight Jacket" in which they may forget once they graduate.

    Feel free to surf to my web blog :: sex cams

    OdgovoriIzbriši
  18. My brother Karolin recommended I would enjoy this page.
    He had been totally right. This posting on avis car rental locations nyc truly made
    my day. You can't imagine just how much time I had invested for this information! Many thanks!

    Here is my website - bilbao car rentals

    OdgovoriIzbriši
  19. We'll see what happens with that -- the ship date is pegged at Q4, indicating this is a real Zune experience on a phone you might actually use. For instance, if you're willing to pay,
    and whether monthly, quarterly or fleshlight on an annual basis.

    OdgovoriIzbriši
  20. Orlando Rios, fleshlight's social media director, said: We think attendees will get a kick out of the gate. Although there may be a lot convenient for you and he will always want more.

    OdgovoriIzbriši
  21. I just could not leave the blog prior to saying that I really valued the info you give your visitors.
    I am will be back frequently in order to check new articles,
    especially on hertz car hire return dublin airport.

    Also visit my blog - Alicantecarhire

    OdgovoriIzbriši