Powered By Blogger

petak, 5. studenoga 2010.

Obilježen 654. rođendan Koprivnice

Dan Grada Koprivnice obilježen je 4. studenoga svečanom sjednicom Gradskog vijeća uz nazočnost velikog broja uzvanika u koprivničkom Domoljubu.

Obraćajući se uzvanicima gradonačelnik Zvonimir Mršić istaknuo je kako je iza Koprivnice, kao i cijele Hrvatske jedna iznimno teška godina. Usprkos svim negativnim utjecajima u Koprivnici je zadržan visoki standard bez uvođenja prireza i bez poskupljenja komunalnih usluga. Naglasio je kako zbog toga nije došlo do smanjenja broja radnih mjesta, a grad se može pohvaliti da je među rijetkima koji imaju pozitivnu vanjsko-trgovinsku bilancu. U Koprivnici se događa ono što može izvući i našu državu iz krize, a to je proizvodnja za izvoz, koja je u prvih devet mjeseci povećana za više od sedam posto. Tako Koprivnica zahvaljujući podravskom inatu i prkosu ostaje posljednja industrijska oaza, rekao je Mršić koji je pozvao sve da zajedno pokrenu novi razvojni ciklus temeljen na radu i znanju, vjerujući kako za to ima snage, volje i mudrosti.

Prigodnim riječima okupljenima se obratio čestitajući Dan grada i predsjednik HGK ŽK Koprivnica i Uprave Podravke Miroslav Vitković. Istaknuo je kako gospodarstvo Koprivnice uz porast izvoza značajnije smanjuje i uvoz, tako da trenutni suficit iznosi više od trideset milijuna dolara te da je izlazak iz krize moguć jedino novim ulaganjima u proizvodnju. To radi i Podravka koja je u zadnjih deset godina u proizvodne kapacitete i modernizaciju uložila više od milijardu kuna. Napomenuo je kako je današnja Podravkina Uprava uspjela proizvode plasirati u pedeset i šest zemalja svijeta. Tako se proizvodi nastali u Koprivnici danas prodaju na pola milijuna prodajnih mjesta diljem svijeta. Na kraju je zaključio da ovdje u Koprivnici imamo uvjete za uspjeh ako primijenimo recept: 
- Podravski inat, podravska radišnost, samo još moramo eliminitari podravski jal. Onda nam neće biti kraja, zaključio je Vitković.

Tradicionalno prilikom svečane sjednice uručena su i godišnja priznanja Grada. Plakete Grada Koprivnice dobili su škola za učenje engleskog jezika Hello za doprinos razvoju jezične kulture, Glas Podravine za doprinos novinarstvu i informiranju građana i Građevinski obrt „Graditeljstvo Vrabelj – Capek“ za doprinos razvoju ženskog poduzetništvu i obrtništva.

Medalje Grada Koprivnice dodijeljene su Vjekoslavu Blatariću, Zlatku Jertecu, Velimiru Rokiću i Božidaru Husnjaku  za više od sto dobrovoljnih darivanja krvi, Josipu Maljaku  za doprinos novinarstvu i promociji ljudi i događaja fotografijom, Krešimiru Vrhociju za izniman doprinos u promicanju športa i društvenih aktivnosti na području Grada Koprivnice, Borisu Garaju  za doprinos razvoju gospodarstva na području Grada Koprivnice i dugogodišnje uspješno vođenje tvrtke Hartmann d.o.o. Koprivnica, vlč. Krunoslavu Pačalatu za doprinos razvoju pastoralnog i duhovnog života zajednice te Eneriki Bijač za izniman doprinos u kulturnom i umjetničkom djelovanju i promociji Grada Koprivnice u zemlji i inozemstvu.

U kulturno-umjetničkom programu svečanu sjednicu nastupom je uveličala sopranistica Blanka Tkalčić Breglec uz glasovirsku pratnju Natalije Imbrišak, dok  su Gordana i Miroslav Evačić  izveli skladbe  „Čula jesam“ i „Trnovec“. Završetak programa pripao je popularnom Vilibaldu Kovaču koji je izveo pjesmu „Koprivnica“ Ferdinarda Buhaneca u rock verziji.

V.I.

StemCell_250x250


PC-to-PC


Gourmet Olive Oil & Vinegar




Gourmet Imported Cheeses


Gourmet Pasta



Women's Fashion Sale Buy Now - Styup.com

Nema komentara:

Objavi komentar