Powered By Blogger

srijeda, 22. rujna 2010.

Priznanje Podravkinim pjesnikinjama


Među brojnim književnicima iz cijele Hrvatske okupljenima na susretima neprofesionalnih pisaca i likovnih stvaralaca u Karlovcu, priznanje su primile i pjesnikinje literarne sekcije KUD-a „Podravka“ Sanja Damjan, Ivka Kovačić i Katica Rajić Popijač.

Ovo je 29. susret neprofesionalnih hrvatskih pisaca i 26. susret neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture uz potpore Zajednica amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Karlovačke županije, GMK – Galerija „Vjekoslav Karas“ i drugih ustanova Karlovca.

Pokrovitelji ovog događaja bili su Ministarstvo kulture RH, Karlovačka županija i grad Karlovac. Program je počeo u Gradskoj knjižnici „I.G. Kovačić“ čitanjem pjesama, proza, odlomka iz romana odabranih radova i autora (odabralo stručno povjerenstvo u sastavu Ružica Cindori, Božica Jelušić i Mirko Kovačević ) te podjelom priznanja i pohvala piscima. Dodijeljene su i tri plakete  „Mihovil Pavlek Miškina“ radovima koji šire „podravsku reč“. Među brojnim književnicima iz cijele Hrvatske u uži izbor ušli su i pjesnici literarne sekcije KUD-a „Podravka“: Sanja Damjan, Ivka Kovačić i Katica Rajić Popijač za što su i primile zasluženo priznanje.

Susret neprofesionalnih likovnih stvaralaca okupio je brojne likovne udruge iz cijele Hrvatske. Povjerenstvo u sastavu: Aleksandra Goreta, akademska slikarica, Stanko Špoljarić, prof. povijesti umjetnosti i Zoran Homen, prof. arheologije i likovni pedagog, od Podravkinih slikara u  uži su izbor odabrali sljedeće slikare i njihova djela: Marijana Janeković, Danica Kuzel, Marijan Gal, Zlatko Kolarek, Branka Šinko, Barbara Percač i Dražen Tetec.  Njihove slike ušle su u katalog i bile su izložene na izložbi u galeriji „Vjekoslav Karas“ od 11. do 18. rujna. Likovnoj sekciji „Podravka 72“ uručeno je priznanje za likovno stvaralaštvo 2010.

A.V.



Engagement Rings








Carbon Fiber Hoods Superstore

Nema komentara:

Objavi komentar