Powered By Blogger

petak, 17. rujna 2010.

Luksuz, potreba ili socijalni momenat - Podravkini gableci na cijeni

U neka nedavna vremena,  dežurne kuharice  bile  su naše bake i mame, koje su pripremale hranu za cijelu obitelj.  Jela se zdrava hrana. Sve namirnice su bile  uglavnom iz domaćeg uzgoja. Uvijek se sjećam mirisa iz bakine kuhinje  koji se širio nadaleko  od  kuće.  Uvijek sam ga mirisala   kada sam se približavala kući, vraćajući se iz škole.  Sjećam se mirisa finih bakinih kolača od dizanog tijesta i pogače s orasima od crnoga brašna,  te pečenja,   koji  su  mirisali posvuda otvarajući mi apetit i želju  za ukusnim jelom. Nauživala sam se bakinih  fantastičnih jela, koje je samo ona znala pripremati.
Nažalost, u današnja moderna vremena,  čari bakine kuhinje  potpuno su se  izgubile. Danas bake nisu jedine kuharice. Djeca od malih nogu idu u vrtić, tamo imaju svoj  doručak i ručak, školarci se hrane u školi, studenti u studenskim menzama, a radnici na poslu pojedu poneki obrok.  Nemaju  svi radnici privilegiju toploga i kvalitetnog  obroka.  Bez obzira na današnju nezavidnu ekonomsku situaciju,  te izrazito teška  vremena opterećena  nesocijalnim momentima,  Podravkini radnici  se ipak mogu pohvaliti s kvalitenim obrokom odnosno gablecom.  Kako je  Podravka   tvrtka  u čijoj se domeni  nalazi izvorna  baza  za proizvodnju  prehrambenih proizvoda,  ona se oduvijek  dostojno  brinula za svoje zaposlenike,  na način da nitko nije mogao ostati gladan, osiguravajući im tako uvijek dobar gablec.  Taj svoj  stav  zadržala je do današnjeg dana.  
Iz Podravkine kuhinje koje je opremljena suvremenom tehnologijom svaki dan  se priprema po tisuću i više gableca.  A potrebe za finim gablecom svakim danom postaju sve veće.  Radnici se redovito  odlučuje za svoj ručak u Podravki.  U  trci za egzistencijalnim  sredstvima, a mnogobrojne  poslovne aktivnosti sputavaju današnju suvremenu ženu u njezinoj  dvostrukoj ulozi radnice,  domaćice odnosno hraniteljice obitelji.  Ipak najidealnije rješenje  je da se uzme topli obrok i ponese doma  te da se pojednostavi priprema hrane u kući.  Jasno nam je koliko je potrebno utrošiti vremena da bi se pripremio kompletan ručak za cijelu obitelj. Tu su još i dodatni  troškovi  vezani za kupnju namirnica koji opterećuju tanki kućni budžet,  što nije poželjna pojava  u današnjici,  već predstavlja veliki teret za domaćinstvo.   
U ovoj priči, važno je napomenuti da troškove gableca za radnike Podravke  snosi Podravka. To su zapravo najbolje pogodnosti  za radnike u ovim kriznim vremenima. Nameću mi se pitanja? Da li je  to luksuz, štednja, neprilike, pogodnosti? Može se dati jedan jedini  odgovor na sva ta pitanja, da je  kvaliteta najvažnija.  Dovoljno je sobom na posao uzeti praznu posudicu kako bi se u Podravkinom restoranu uzeo kompletan ručak  i ponio doma za cijelu obitelj. Svjetski,   luksuzno, brzo, jednostavno sve u jednome. Meni se  čini  ovo jako zgodno, što ne trebam kuhati i mirisati  kuhinjske pare luka i ostalih namirnica kada se kuhaju, jer to jednostavno ne volim i užasno mi smrdi, kao što ne volim niti kuhati.  S druge strane osjećam se poput dvorske plemkinje koja ima nevidljivu kućnu pomoćnicu. Ipak volim skuhati  i pojesti svoju hranu, jer ne jedem baš sve namirnice pogotovo ne one koje su životinjskog porijekla. 
Jedino mi je žao, što se u Podravkinom restoranu  pored toliko vrsta  ukusnih  jela, ne služe  i vegetarijanska jela.  No, bilo kako bilo, gableci su besplatni što je najvažnije napomenuti usput  i Podravkino požrtvovne osoblje kuhinje, koje s mnogo ljubavi i dobre volje,  svakodnevno priprema po tisuću i više obroka.  Potreba za  toplim obrocima svakim danom je sve veća jer su ljudi  shvatili da je najbolja kuhinja,  Podravkina  kuhinja  bez dodanih  spajsića.  





Gemvara


Save 15% on Gourmet Gifts $29 and up!


Eco-Elegant Flower & Gifts

Organic Bouquet - Worlds Tallest Roses

Gemvara Homepage

Nema komentara:

Objavi komentar