Powered By Blogger

četvrtak, 2. rujna 2010.

Ovog vikenda Koprivnica postaje srednjovjekovni grad

Renesansni festival i ove će godine od 4. do 6. rujna pretvoriti Koprivnicu u srednjovjekovni grad. Posjetitelje će na Festungu (gradskim bedemima) svojim atrakcijama zabavljati vitezovi, mušketiri, žongleri, sokolari, svirači, dvorske lude i kraljevska obitelj odjeveni u srednjovjekovne odore.
Kako bez renesansne gozbe ne bi bilo niti kraljevske zabave, "Kraljevski kuhari" iz Podravke te ostali ugostitelji prema izvornim će receptima pripremati jela na način koji je bio uobičajen prije pola tisućljeća. Uz mesna jela od kopuna, vepra, divljači, naći će se i delicije od koprive, a žeđ će utažiti podravska vina, pivo PAN te staro hrvatsko piće medovina. I ove godine možemo očekivati zanimljive viteške borbe, noćne napade na utvrdu, plesove, igre i uprizorenja renesansnih događanja, a pedesetak trgovaca i obrtnika ponudit će svoje proizvode od kože, gline, drva i biljaka. Također će se organizirati i radionice na kojima će se posjetitelji moći okušati u izradi uporabnih predmeta čija povijest seže u daleki srednji vijek. Osim ih Hrvatske, na ovoj turističko-povijesnoj i edukativnoj manifestaciji najavljeno je gostovanje viteških i plesnih skupina te obrtnika iz Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Italije pa će na petom Renesansnom festivalu atmosferu i običaje starih vremena oživjeti više od 600 kostimiranih sudionika.

U okviru akcije Kupujmo hrvatsko koja se održava na središnjem gradskom trgu 4. rujna kralj Ludovik Anžuvinac i gradski sodec ubirat će maltarinu, a najavljen je i besplatan Carlsbergov renesansni Pan vlak iz Zagreba do Koprivnice.

                                                                             


                                                                              


                                                       Anjolee.com Fine Diamond Jewelry Special Coupon Code ANJOLEE2


                                                                            

   
                                                          Anjolee.com Fine Diamond Jewelry Special Coupon Code ANJOLEE2

Nema komentara:

Objavi komentar