Powered By Blogger

subota, 26. ožujka 2011.

13. samostalna Izložba slika Marije Stipan


13. samostalna Izložba slika Marije Stipan



Mnogobrojni prijatelji,  posjetitelji  i  ljubitelji slikarstva okupili su se u subotu,  u izložbenom  prostoru Edukacijsog centra,  Opće  bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, kako bi prisutvovali otvorenju 13. samostalne izložbe slika Marije Stipan,  na kojoj  se  predstavila s  tridesetak slika većeg formata.  Slikarica je osebujnog stila i izričaja,   u čijem sadržaju dominiraju krajolici, cvijeće i mrtve prirode.  Slikarstvo joj je bazirano na mediju  ulja na platnu, pastela, akvarela i akrila. Članica je „Molvarskg likvnog kruga“ te ujedno pripada i članstvu likovne sekcije „Podravka 72“, čiji je aktivni član duži niz godina. Marijino slikarstvo popratli su i neki poznati kritičari likovne umjetnosti.

Rođena je molvarka, Srednju medicinsku školu završila je u Koprivnici, diplomirala je na višoj medicinskoj školi u Zagrebu, zaposlenica je u Općoj bolnici
Koprivnica kao glavna sestra jedinice samostalne djelatnosti Ortopedije.
Slikaricu je predstavila dipl. ses. Vesna Sertić. Otvorenje su prigodnim programom upotpunile, Ivana Došen i Ivana Boroša. Izložbu  je otvorila ravnateljica Opće  bolnice „Dr. Tomislav Bardek dr.med. specijalist kirurgije Gordana Slavetić. Slikarica se zahvalila prisutnoj publici, te ih počastila bogatim domjenkom. Izložba će ostati otvorena do 10. travnja, 2011.  u Edukacijskomo centru,  Opće  bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici.  
N.Z.L










Nema komentara:

Objavi komentar