Powered By Blogger

ponedjeljak, 20. prosinca 2010.

Božićna izložba slika

 
U ovo predblagdansko vrijeme, niti visoke temperature, kojima se iskazala ova zima, nisu spriječile mnogobrojne posjetitelje, koji su se prošle nedjelje okupili u Galeriji „Stara škola“ u Goli, kako bi nazočili otvorenju izložbe slika iz kolekcije Udruge invalida koprivničko-križevačke županije.
Kraj godine, bilo poslovne ili svejedno kako bi to nazvali, lijepo ja zvršiti s dobrim rezultatima, što se uglavnom i očekuje. Kada govorimo o rezultatima uvijek pomislimo na neke brojke, kojima smo svi pomalo opterćeni u ova kriznim vremenima. U ovome momentu zasigurno je najljepše i najplemenitije zbrajati ljubav i dobročinstva koja su sabrana tijekom scijele godine i koja krase ovo predblagdansko vrijeme, sjajeći i blješteći kao krijesnica na božićnom drvcu. Povod nedjeljnog druženja u galeriji „Stara škola“ u Goli bila je izložba umjetničkih slika iz kolekcije Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, na kojoj je bilo izloženo 38 slika većega formata. Naime, svake godine slikari svih izričaja, određenja i razmišljanja, okupe se na jezeru Ješkovu, nadomak Gole, a uz potporu načelnika dr. Stjepana Milinkovića, te pustolova i umjetnika Drageca Ciglara, kako bi se družili s netaknutom prirodom i stvarali za humanitarni aspekat u korist Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Ovo je bila druga izložba za redom iz njihove kolekcije koja je predstavljena u Galeriji „Stara škola“ u Goli, unatrag dvije godine. Svakako, dobro se dobrim vraća, iako to patetično zvučalo, ali nije uvijek tako. Znamo da koliko damo, da će nam se višestruko vratiti, baš kao i ljubav koju su nam spremni nesebično pružiti ovi ljudi dobrih namjera i velikog srca.
Izložba je potpomognuta organizacijom golske Likovne udruge, Općine i Turističke zajednice Gola te Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Na izložbi o radu Udruge govorio je predsjednik Slavek Kuzmić, a izložbu je otvorio saborski zastupnik i načelnik Općine Gola dr. Stjepan Milinković. Cijeli program otvorenja upotpunio je Pjevački crkveni zbor, Božićnim pjesmama.
Autori slikari čija su djela izložena u Galeriji „Stara škola“ su: Andreja Živko, Berislav Janeković, Branimir Dolenec, Ivan Andrašić, Josip Gregurić, Ivan Mažar, Nada Zlatar Lukavski, Nikola Večenaj Leportinov, Radovan Grgec, Nada Dombaj, Melinda Sokač, Vlatka Kordina, Marijana Janeković, Stjepan Pongrac, Kristina Mandić, Dražen Tetec, Darko Vratić, Danica Vrban, Đuro Belušić, Ivica Rep, Jaroslav Jelak, Josip Senković, Krešimir Juratović, Ljudevit Minđek, Miroslav Mandić, Monika Horvat, Nenad Solić, Marijo Senko, Smiljka Ivaniš, Štefanija Varović, Tamara Marcinjaš, Zoran Ivić i Zvonimir Krancenbinder. Izložba će ostati otvorena do 19. siječnja, 2011. godine.

N.Z.L.

 



Buy One Dozen Get One Dozen Free Peppermint Twist Roses from OrganicBouquet.com! Click Here!


MyCricket.com Sale - Samsung Messager Touch 50% Off!


Shop Elegant Holiday Gift Baskets from OrganicBouquet.com! Click Here!


HBO Holiday Daily Deals: up to 50% off each day!


Gourmet Holiday Gifts & Baskets Starting at $19.99

1 komentar: