U organizaciji Udruženja obrtnika Koprivnica, Udruge kuhara
Koprivničko-križevačke županije te Podravke, u prostorima koprivničke Obrtničke
škole održano je prvo kulinarsko natjecanje u pripremi žganaca i jela od žganaca
„Žgancijada 2014".
U natjecanju u pripremi jela od žganaca sudjelovalo je pet srednjih škola -
iz Koprivnice, Varaždina, Pitomače, Preloga i Đurđevca te šest restorana iz
Koprivnice i Đurđevca. Od učenika zanimanja kuhar prvo mjesto osvojio je Robin
Škripač iz škole domaćina, dok je od profesionalnih kuhara pobijedila Jelena
Petrović iz koprivničkog restorana Klas. Na ovom gastronomskom, humanitarnom i
zabavnom festivalu održane su i različite prezentacije i radionice, čime se
promovirala ta tradicionalna namirnica podravske kuhinje.
Uz natjecateljski dio, Žgancijada je imala humanitarni karakter jer su
posjetitelji mogli kupiti porcije jela od žganaca po 15 kuna pa je tako
prikupljeno nešto više od 4.000 kuna za Udrugu Šegrtsko srce koja pomaže
siromašnim učenicima te škole. (B.F.)
Nema komentara:
Objavi komentar