Powered By Blogger

petak, 13. lipnja 2014.

Promovirana Kuharica za male i velike


Proso, ječam i leća baš su fini kad ih skuhaju stričeki kuhari iz Podravke – jednoglasno su se složili mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica.
Svoje tanjuriće napunili su raznovrsnim jelima koje su pripremili Podravkini promotori kulinarstva, a posebno je bila tražena zlevanka od prosa koju će tete kuharice iz vrtića morati uvrstiti na redovni jelovnik. U spremanju jednostavnijih obroka djevojčice i dječaci opremljeni kuharskim kapama i pregačama okušali su se i sami te prepuni ponosa roditeljima i bakama pokazali svoje kulinarsko umijeće. Svima su rekli da vole zdravu hranu, a kako bi svojim roditeljima i bakama olakšali kuhanje kućama su ponijeli knjižicu recepata „Kuharica za male i velike“ koju je priredilo Društvo naša djeca Koprivnica.

Mala kuharica izašla je u okviru projekta Prevencija pretilosti podržanog od akcije „Zdravi grad Koprivnica“, koja se provodi već 3 godine. Autor recepata je Zlatko Sedlanić specijalist kulinarstva Podravke, a fotografije jela potpisuje Ivan Brkić. Knjižica recepata će biti podijeljena roditeljima predškolaca u Koprivnici, a već sada postoje zahtjevi vrtića iz raznih dijelova Hrvatske da se kulinarske radionice s pripremom jela iz knjižice recepata prirede i kod njih.

Nema komentara:

Objavi komentar