Powered By Blogger

petak, 6. lipnja 2014.

Podravka zasladila Zagreb s tortom od 600 kg

 

Podravkina torta teška 600 kilograma bila je najveća atrakcija Festivala slastica Slatki gušti održanog u Zagrebu.
U park Zrinjevac privukla je više od tisuću ljudi koji su željeli vidjeti ukrašavanje najveće torte u Hrvata, okušati iznimnu slasticu u čijoj je pripravi sudjelovalo 15 vrsnih kulinarskih stručnjaka te dati doprinos prikupljanju donacija za stanovništvo poplavljene Slavonije. Naime Podravka je i ovom „slatkom“ akcijom željela poslati poruku napaćenom stanovništvu da nisu sami i da i dalje imaju podršku kompanije sa srcem. U humanitarnoj akciji Podravki su se pridružili i pjevač Luka Nižetić, glumac Amar Bukvić i spisateljica Milana Vlaović.
Tortu na tri kata ispekli su Podravkini kuhari i promotori kulinarstva, a u ukrašavanju šlagom i voćem te podjeli pridružili su im se kolege iz Hrvatskog kuharskog saveza. Za pripremu torte utrošeno je 6o kg Čokoladnog muffinsa,60 kg Muffinsa, 20 kg nadjeva od višnje, 20 kg Lino lade, 5 kg Kompota od višnje, 50 l tekućeg šlaga Dolcela, 60 kg Kreme od vanilije, 20 kg šlag pjene, 500 komada jaja, 20 l mlijeka, 50 l ulja, 60 kg voća te 40 ruža za ukrašavanje
Uz okupljeno mnoštvo ljubitelja slatkog, u Podravkinoj torti uživalo je i stotinjak štićenika Samostana sestara milosrdnica koje su Podravkaši ugodno iznenadili dopremivši im veliki komad mega slastice. (J.L.)

Nema komentara:

Objavi komentar