Powered By Blogger

ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Jubilarni Podravski motivi spajaju tradiciju, kulturu, gastronomiju i sport

Na 20. Podravskim motivima koji će se na koprivničkim trgovima i ulicama održati od 27. do 29. lipnja, Podravka će ispričati Priču o nedjeljnom kolaču by Dolcela, ponuditi tradicionalna jela s podravskog stola spravljena na suvremeni način, svim posjetiteljima zasladiti subotnje prijepodne s maxi palačinkom, a mališane pozvati da uz Lina u njegovoj igraonici budu pobjednici.
Kao višegodišnji partner Turističke zajednice grada Koprivnici u organizaciji značajnih turističkih manifestacija, podržat će i kulturne sadržaje Podravskih motiva među kojima će biti i nastupi svih sekcija KUD-a Podravka.
Dvadesete Podravske motive najavljuju plakati sa slikom velikog majstora naive Ivana Generalića. Svojevrsni je to homage doajenu naivne umjetnosti čija se godišnjica rođenja obilježava ove godine. Dio djela iz bogatog opusa bit će izložen u Sinagogi, a kao posebna zanimljivost na Podravskim motivima spojit će se dvije velike Generalićeve ljubavi - slikarstvo i nogomet. Naivni slikari obući će nogometne dresove i s replikom omiljene Generalićeve krpenjače zaigrati na prvom svjetskom prvenstvu naivcov u nogometu. Uz ovaj neobični spoj sporta i umjetnosti, logičan u vrijeme odigravanja svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu i svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu u Koprivnici, Podravski motivi ponudit će brojne kulturne, gastronomske i folklorne sadržaje te predstaviti bogatstvo tradicijskih obrta.
Predviđene izložbe zasigurno će izazvati veliku pažnju kulturne javnosti, a gostovanja kulturno umjetničkih društava iz zemlje i inozemstva omogućit će zabavu svih onih koji cijene narodnu baštinu. Za dobro raspoloženje na jubilarnim Podravskim motivima pobrinut će se i Kraljevi ulice, glazbeni sastav Zadruga, Gruntovec bend, te Žiga i Maronić. (J.L.)

1 komentar: