Powered By Blogger

ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

Na Podravskim motivima kuhao i pjevao prvi hrvatski Celebrity Masterchef Luka Nižetić


Brojnim posjetiteljima 20. Podravskih motiva, Podravka je pripremila niz kulinarskih iznenađenja, a na svečanom otvorenju jubilarne manifestacije prisutne je počastila velikom slavljeničkom Dolcela tortom.

Posebno za Podravske motive osmišljeno je i zanimljivo kulinarsko natjecanje čiji pobjednik se u Podravkinoj kuhinji okušao u kulinarskom izazovu s prvim hrvatskim Celebrity Masterchefom Lukom Nižetićem. Posljednji dan manifestacije, poznata spisateljica Milana Vlaović otvorila je prodajnu izložbu najpoznatijih podravskih kolača.

U okviru Podravskih motiva, jedne od najvećih kulturnih manifestacija u ovom dijelu Europe, koja je okupila 56 eminentnih slikara i kipara naive, četrdesetak majstora starih zanata, nekoliko stotina članova kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva te privukla više od 10. 000 posjetitelja, Podravka je pripremila zanimljiva iznenađenja.
Ono posebno bilo je kulinarsko natjecanje s prvim hrvatskim Celebrity Masterchefom Lukom Nižetićem. Naime, osam odabranih natjecatelj iz Zagreba, Velike Gorice, Osijeka, Zadra, Koprivnice i Sigeca natjecalo se međusobno u pripremanju podravskih jela, a najspretnija od njih, Marina Obšivač iz Osijeka okušala se u kulinarskom natjecanju upravo s Celebrity Masterchefom Lukom Nižetićem. Poznati hrvatski pjevač potom je, u večernji satima, za sve okupljene posjetitelje Podravskih motiva održao koncert.
- Moram priznati da sam danas stvarno imao jaku konkurenciju. Svi natjecatelji jako su ozbiljno prihvatili priliku da iskažu vještinu u kuhanju, a s obzirom da sam ja Dalmatinac, ovo mi je bila i odlična prilika da u sklopu kulinarskog natjecanja, ali i cijele manifestacije Podravskih motiva naučim više o podravskoj kuhinji i njenim specijalitetima, rekao je prvi hrvatski Celebrity Masterchef Luka Nižetić.

Spisateljica Milana Vlaović otvorila je prodajnu izložbu najpoznatijih podravskih kolača. Članice 24 udruga žena iz cijele Podravine zadivile su Milanu svojom maštovitošću i kreativnošću u pripremi slastica,a izloženi kolači vrlo su brzo u slast i pojedeni.
Posljednjeg dana manifestacije predstavljena je i knjiga recepata „Za Podravskim stolom“, zajednički projekt Podravke i Muzeja grada Koprivnice, a svi posjetitelji su imali priliku i degustirati tradicionalna jela spremljena upravo po receptima iz knjige.

Promocija je imala i humanitarni karakter jer su posjetitelji za degustaciju pedesetak jela donirali novac namijenjen pomoći stanovništvu stradalom u poplavi u istočnoj Slavoniji.

1 komentar: