Powered By Blogger

petak, 9. svibnja 2014.

Podravka na 19. Međunarodnom sajmu vina, rakija i ruralnog turizma


Podravka se svojim proizvodima i kulinarskim umijećem predstavila na 19. Međunarodnom sajmu vina, rakija i ruralnog turizma Slavin 2014.

Naši su promotori kulinarstva pripremali jela s temeljcima pa su posjetitelji sajma mogli kušati ječam s povrćem i šunkom, jelo koje je pripremljeno s povrtnim temeljcem, pileći file s nadjevom od jegera i ajvara u umaku koji je bio pripremljen s kokošjim temeljcem i juneće roladice u umaku od vina pripremljene s goveđim temeljcem. Za prilog je bila ponuđena tjestenina, riža, prosena kaša i ječam.

Iskazan je veliki interes i puno pitanja vezana uz temeljce te pohvale za proizvode koji omogućavaju brzu i jednostavnu pripremu jela i pružaju okuse domaćih tradicionalnih jela. Na izložbenom stolu istaknuti su bili mono začini od kojih je najviše zanimanja bilo za crvene začinske paprike… pa nađe li svoje mjesto u kulenu, fišu ili čobancu, zasigurno će se naći i u većini domaćinstva jer Slavonci su ljubitelji dobrih paprika u pripremi jela.

Posjetitelji su također mogli kušati Lino pilowse i vafelade.

Ove godine uz posvećenost vinu, na sajmu je organizirana i 1. Kulenijada kako bi upravo kroz vino i kulen prezentirali najveća bogatstva ovoga kraja i cijele Slavonije. Također, održano je i natjecanje u pripremi gulaša kojega su natjecatelji kuhali s Podravkinim proizvodima: Vegetom, goveđim i povrtnim temeljcem, crvenom mljevenom slatkom i ljutom paprikom, paprom, lovorovim listom, češnjakom i feferonima.

Sajam su organizirali Grad Orahovica i turistička zajednica grada Orahovice, pod visokim pokroviteljstvom predsjednik RH Ive Josipovića te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i gospodarstva RH. (Z.S.)

Nema komentara:

Objavi komentar