Powered By Blogger

utorak, 13. svibnja 2014.

Halal certifikat Podravkinim tvornicama

Centar za certificiranje Halal kvalitete uručio je danas u Koprivnici Halal certifikate za četiri Podravkine tvornice. Riječ je o tvornicama Vegeta i juhe, Dječja hrana i kremni namazi, Voće te Kalnik kojima se ovim certifikatom potvrđuje da su proizvodi u spomenutim tvornicama proizvedeni sukladno zahtjevima i mjerama Halal normi te su primjereni za konzumaciju osobama muslimanske vjeroispovijesti.

Delegaciju Centra za certificiranje halal kvalitete koju su predstavljali Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra, Nermin Merdžanović, predsjednik Uprave Centra, Nedim Omerović, voditelj edukacijskog odjela Centra te Avdo efendija Imsirović, glavni imam Varaždinski ugostio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić zajedno s direktorima certificiranih tvornica.

„Prošle godine povećali smo izvoz za 6 posto i napravili iskorake na tržišta gdje je preduvjet da bi se naši proizvodi prodavali upravo Halal certifikat. Riječ je o tržištima koja su u porastu, a i struktura potrošača je poželjna za kompaniju poput Podravke. Želimo postati značajan ponuditelj na tim tržištima, unaprijediti kvalitetu života kroz prehranu te dati neke nove okuse i načine pripreme, ponuditi raznovrsnost marki proizvoda i učiniti Podravku u cjelini prepoznatljivu na tim tržištima“ – istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

O kakvom potencijalu je riječ govori činjenica da čak 70 posto muslimanske zajednice širom svijeta živi i hrani se u skladu sa Halal standardom tako da svjetsko Halal tržište čini populacija od 1,6 milijardi muslimana u svijetu.

„Vrlo dobro znamo što Podravka znači na ovim područjima i koliko je značajno da se Podravkini proizvodi plasiraju na Halal tržišta. Asortiman Podravkinih proizvoda koji je ušao i uspješno završio Halal proces je vrlo velik. Naš Centar nastoji biti most između naših proizvođača, turizma i investitora sa novim tržištima te smo zbog toga i pokrenuli Halal certificiranje u Republici Hrvatskoj te želimo od nje napraviti Halal trajnu destinaciju“ – naglasio je Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete čestitajući Podravki na osvojenim certifikatima.

Halal proizvodi certificiraju se i periodički provjeravaju od strane Centra za certificiranje Halal kvalitete koji djeluje u sklopu Islamske zajednice u Hrvatskoj, a certifikati koje izdaju vrijede za čitav svijet.

1 komentar: