Powered By Blogger

petak, 7. veljače 2014.

Valentinovo u Novigradu Podravskom


Ove subote, 8. veljače, s početkom u 18 h, u Sportskoj dvorani Osnovne škole 'Prof. Blaž Mađer' održat će se tradicionalna manifestacija 'Valentinovo u Novigradu Podravskom'.
Ovaj folklorni događaj organiziraju članovi KUD-a Delovi, a kao posebni gosti nastupit će KUD Oštrc iz Ruda, Varaždinski folklorni ansambl, Folklorni ansambl Bilje te KUD Delovi. Posebnost manifestacije jest izbor najsimpatičnijeg para u originalnoj ili rekonstruiranoj narodnoj nošnji. Predstavit će se 16 parova iz 16 hrvatskih županija, a tema ovogodišnjeg izbora je svakodnevna odjeća.
S obzirom da u novigradskoj crkvi postoji mali oltar sv. Valentina, tamošnji je običaj bio da mladići na proščenju djevojkama kupuju licitarska srca. Kako bi se dočarala ta nekadašnja tradicija, u predvorju dvorane bit će organizirana i promotivna prodaja prigodnih proizvoda koprivničke medičarne te izložba sekcije vezilja OŠ 'Prof. Blaž Mađer' i likovno-kreativnog centra Likresa.
O očuvanju kulturne baštine i starih običaja brine i Podravka, kompanija sa srcem, koja je za sudionike manifestacije pripremila prigodne poklone. Organizatori stoga pozivaju sve zainteresirane na ovu zanimljivu manifestaciju jer dobre pjesme, folklornog plesa, prekrasnih nošnji i tradicije neće nedostajati.

Nema komentara:

Objavi komentar