Powered By Blogger

utorak, 1. veljače 2011.

Podravkinoj tvornici Kalnik dodijeljen Košer

Židovska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj dodijelila je Podravki certifikat Košer i to za proizvodnju senfova te pasteriziranog i steriliziranog povrća. Riječ je o proizvodima Podravkine tvornice Kalnik, a ugovor su potpisali član Uprave Podravke Miroslav Repić i glavni rabin dr. Kotel Da-Don.
-Iznimno mi je drago što će i Podravka proizvoditi po Košer certifikatu koji podrazumijeva strogu kontrolu sirovina, dobavljača te u konačnici i nadziranje cjelokupnog proces proizvodnje – napomenuo je rabin Kotel Da-Don.
Podravka već ovih dana počinje proizvodnju po košeru, a proizvodi za koje posjeduje certifikat imat će na ambalaži njegovu aplikaciju. Inače, 15posto raste u svijetu potražnja za košer proizvodima na godinu i to ne samo zbog vjerskih uvjerenja. Ilustracije radi, prodaja ne-košer proizvoda bilježi rast od 4posto.
-Podravka je poznata po kvaliteti proizvoda te visokim standardima koje odlikuje dobra proizvođačka praksa. Posjedujemo mjerodavne certifikate za gotovo sve naše tvornice, a Košer će nam nesumnjivo dati dodatnu nadogradnju – izjavio je član Uprave Podravke Miroslav Repić
Na policama trgovina uskoro će s oznakom Košer naći podravkini ajvar, pinđur, senfovi, krastavci, grah, grašak, mrkva, cikla, miješana salata i paprika . Inače, glavno tržište košer proizvoda je SAD, a čak 80posto potrošača su nežidovi, koji u tim proizvodima vide bolju kontrolu podrijetla i sirovine. Svake godine na tržištu je oko 3000 novih košer proizvoda. Stoga i ne čudi da će Podravka – jedna od vodećih prehrambenih kompanija u ovom dijelu Europe - certifikat Košer nastojati osigurati i za još neke svoje proizvode.
Piše: Dijana Jendrašinkin
Snimio: Berislav Godek


Send ProFlowers for a Special Birthday starting at $19.99


Get Well - Send ProFlowers starting at $19.99



Send ProFlowers for Anniversaries starting at $19.99


Just Because - Send ProFlowers starting at $19.99

Nema komentara:

Objavi komentar