Powered By Blogger

petak, 8. veljače 2013.

Maškare osvajaju Koprivnicu

„Moja najdraža maska“ naziv je izložbe koju već nekoliko dana mogu razgledati Podravkaši, a koja od srijede resi izloge i prostore koprivničke knjižnice Fran Galović, Turističke zajednice grada Koprivnice, Doma mladih i Podravske banke na Lenišću i Taraščicama.
Izloženo je nekoliko stotina maštovitih crteža i kaširanih maski koje su izradili mališani dječjih vrtića Smiješak i Tratinčica iz Koprivnice i Vrapčić iz Drnja te učenici osnovnih škola Antun Nemčić Gostovinski i Braća Radić iz Koprivnice. Izložbu je organiziralo Društvo naša djeca Koprivnica i ona tradicionalno najavljuje sudjelovanje djece u Koprivničkom fašniku. Ono će ove godine biti iznimno sadržajno budući da su se zajedničkom pozivu Društva naša djeca i gradske Turističke zajednice odazvale brojne dječje skupine. Gotovo 500 dječaka i djevojčica obučenih u klaunove, zubić vile, dimnjačare, srca, kauboje, vesela strašila, svemirce i druge maštovite kreacije proći će u subotu 9. veljače koprivničkim ulicama i zajedno sa skupinama odraslih maškara predvođenih Prapodravcima koji su preuzeli vlast u gradu, napravit će pravu karnevalsku atmosferu. Nakon što se predstave na Zrinskom trgu dječje maškare okupit će se u Domu mladih gdje će se od 13 do 16 sati održati dječji maskenbal. Bit će tu puno plesa, pjesme i nagradnih igara, s djecom će se družiti Lino i Kviki a nastupat će Plesna skupina Ola,la Društva naša djeca, male ritmičarke iz DV Tratinčica, plesna skupina i dječji zbor OŠ Braća Radić,te mališani iz DV Smiješak.
Djecu i sve ostale sudionike Koprivničkog fašnika Podravka će okrijepiti svojim novim čajevima. U okusima šljiva, jabuka s cimetom, malina i kupina s vanilijom i naranča s cimetom i klinčićem male i velike maškare i posjetitelji moći će uživati već od 11 sati pa do završetka manifestacije. Uz čajeve na Podravkinom štandu na Zrinskom trgu ispred Merićeve kuće) dijelit će se uzorci čajeva u aroma omotačima.

Posebnu fašničku ponudu priprema i Pivnica Kraluš u kojoj će se uz Podravkine krafne moći popiti i kuhano vino.



177732_True Image 2013 by Acronis backup solution.

1 komentar: