Powered By Blogger

utorak, 4. prosinca 2012.

Jubilarni koncert Tamburaškog orkestra Podravka razgalio publiku


​Pravu glazbenu poslasticu pružio je Tamburaški orkestra KUD-a Podravka posjetiteljima svečanog koncerta povodom 30. obljetnice svog djelovanja.
Pod ravnanjem maestra Krešimira Lukačića izveli su djela Njikoša, Chopina, Straussa, Šostakovića,Vidušića, Šimunacija, Kuhača, Hruza.

Uz stalne članove orkestra atmosferi su nesumnjivo doprinijeli i bivši glazbenici koji su u protekla tri desetljeća dio svog talenta ugradili u njegovo djelovanje, a koje je opet okupio veliki jubilej. Prepoznala je to i publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila Domoljub i često pljeskom pratila izvedbe. Posebno su toplo pozdravljene tri solistice koje su u pojedinim razdobljima nastupale s orkestrom i bile zaslužne za priznanja i nagrade osvojene na festivalima - Ružica Kapitanić, Jelena Košutić i Ivana Vrdoljak Vanna.

Publiku su razgalili i nastupi tamburaških sastava Kraluš, Mjesečina i Harme, čiji su članovi ponikli u Tamburaškom orkestru Podravka koji je godinama bio rasadnik dobrih glazbenika, zaljubljenika u tamburašku glazbu.

Svečani koncert bio je i svojevrsni homage dirigentu Lukačiću koji je punih 30 godina sigurnom i kreativnom rukom vodio Podravkin tamburaški orkestar te je za svoj dugotrajan i uspješan rad nagrađen plaketom Hrvatskog sabora kulture. Isto priznanje ove krovne udruge amaterskih kulturnih djelatnika primio je i Tamburaški orkestar te njegovi osnivači koji i danas sviraju - Vladimir Winter i Mirko Pintarić.
 
Brand Banner 140x30_blue

Nema komentara:

Objavi komentar