Powered By Blogger

ponedjeljak, 6. veljače 2012.

Dan kao Godina

Koprivničko-zagrebački glumac, Saša Napan, teatralnim nastupom uveo nas je u početak programa promocije zbirke pjesama, autorice Kristine Mandić, koja je prošle subote bila održana u dvorani Podravskog sunca u Koprivnici. Autorica ove zbirke ujedno je i slikarica, te izrađuje umjetnički nakit i ogledala, koje je tom prigodom i izložila.

Rođena je u Bugojnu gdje se i školovala, zbog ratnih okolnosti niz godina živjela je u Njemačkoj a potom se doselila u Hrvatsku, odnosno u Koprivnicu koja je postala njezin dom, u kojoj živi s obitelji. Ljubav prema poeziji i slikarstvu potaknula je u njoj stvaralačku energiju koju prenosi raznim umjetničkim medijima, tako darujući sebi i drugima zadovoljstvo i radost. Ovo je autorici druga zbirka po redu, u kojoj je objavila 30-ak pjesama emotivnog sadržaja, u kojima se istovremeno isprepliću tuga i bol u životnom raskrižju intime, dosanjanih snova i stvarnosti o kojima autorica iskreno govori, prisjećajući se na njih.
Tom prigodom okupili su se mnogobrojni posjetitelji, prijatelji i ljubitelji pisane riječi i slikarstva kako bi uživali u recitalu Kristininih pjesama. Događaj su uveličali svojim nastupom poznati koprivnički izvođači. Organizator ovoga događanja bila je Udruga invalida koprivničko-križevačke županije, te njen predsjednik Slavek Kuzmić. Glavni promotor zbirke uz autoricu, bio je Mladen Levak, a stihove iz istoimene zbirke recitirali su Melinda Sokač i Branimir Dolenec. Program su popratili svojim muzičkim nastupom Miroslav Evačić, Vjekoslav Lukanec i Goran Pintarić. Zbirku pjesama ilustrirala je dijelom autorica, a dijelom njena kćer Manuela Mandić. Za sve goste bio je pripremljen bogat domjenak kojeg je pripremila autorica.
Autor: Nada Zlatar Lukavski




Nema komentara:

Objavi komentar