Powered By Blogger

četvrtak, 10. studenoga 2011.

Izložba fotografija Zvonimira Ištvana





Da slika govori više od riječi, potvrdilo je  prisustvo mnogobrojne publike  odnosno gostiju koji  su se okupili  8. studenoga na Kulturnoj pred martinjskoj večeri u Osnovnoj školi Viktora Šignjara u Virju, da bi prisustvovali otvorenju izložbe poznatog majstora umjetničke fotografije Zvonimira Ištvana.  Povod otvaranja izložbe je obilježavanje  Međunarodne godine  šuma. Sam autor je  strukom i duhom pripadnik toga okružja pa je to još jedan podatak koji daje na važnosti  i značaju spomenute izložbe.
Naime povodom proslave Dana općine Virje uz mnogobrojne kulturne sadržaje u ovo pred martinjsko vrijeme koje je i po svom nazivu inspirirano dobrim raspoloženjem koje se postiže uz kapljicu mladoga vina,  ne čudi namjera mnogobrojnih druženja s povodom i razlogom.  Segment otvorenja izložbe u mozaiku kulturnih događanja  dobio je veliki značaj već  samim time  što su se okupili poznati Podravci predstavnici  Družbe "Braće hrvatskog zmaja":  dr.Dragutin Feletar,  mr.sc. Dražen Podravec,   mr.sc  Nevio Šetić, Vjekosav Prvčić.  dr. Davor Hećimović, Mijo Kovačić i drugi.
Zvonimiru   je ovo 18 samostalna izložba, na kojoj neće zastati, sljedeća planirana je uskoro u Pečuhu u republici Mađarskoj.  Autor je izložio 30 fotografija na temu šume i drveća.  Brojne kritike i međunarodna priznanja koje je  Zvonimir osvojio na raznim natjecanjima  doprinos su njegovoj kvaliteti  stvaralaštva. Fotografije su izložene u prekrasnom ambijentu  Osnovne škole  u Virju. U programu otvorenja sudjelovali su mnogobrojni izvođači: Limena glazba DVD-a Virje, stihove su krasnoslovili virovski učenici,  a među inima poseban doprinos dali su duo 'MIK' – Matej i Katica Ištvan koji su izveli skladbu „ Dobra i zločesta Drava'' autora Ivana Večenaja - Tišlarova.
Pokrovitelj izložbe bilo je društvo "Braće hrvatskog zmaja",  izložbu je predstavio mr.sc. Dražen Podravec, a na izložbi prisutnima su se prigodnim riječima obratili  načelnik Općine Virje Mirko Perok,  veliki meštar Družbe  dr.sc. Nevio Šetić,  te sam autor.
N.Z.L




277775_Free Shipping AT Tech4o.com! Click Here!




183288_10% Off All Regency Furniture


299652_ClearanceSale_468x60

Nema komentara:

Objavi komentar