Powered By Blogger

petak, 10. lipnja 2011.

Podravski motivi za motivirane

Podravski motivi su jedna od najvećih kulturnih manifestacija ovog dijela Europe u kojoj se prožimlju iznimno atraktivni i posebni sadržaji: sajam naivne umjetnosti, sajam starih obrta, folklor, sajam antikviteta i gastronomska ponuda podravskog kraja. U 3 dana održavanja posjećuju ga tisuće gostiju.

SAJAM NAIVNE UMJETNOSTI- najveći sajam naive na svijetu. Na glavnom gradskom trgu, tri dana traje velika prodajna izložba naivnog slikarstva na staklu i kiparstva u drvu, a umjetnici demonstriraju svoje vještine na licu mjesta.

STARI OBRTI- najveći sajam starih obrta u Europi (preko 50). Prikazivanje starih obrta na centralnome gradskom trgu kao i njihove gotovo zaboravljene vještine, pretvaraju Koprivnicu u danima „Podravskih motiva“ u neponovljivu čaroliju nekih, davno minulih vremena.

FOLKLOR- folklorna društva u tradicionalnim narodnim nošnjama dočaravaju nam spoj podravske pjesme, plesa i običaja na interaktivan način.

GASTRONOMSKA PONUDA- podravska jela pripremaju se prvenstveno od domaćih (organskih) namirnica koja su nastala kao plod napornog rada podravskog seljaka: prge, čvarci, krvavice, kuhani buncek, gorički gulaš, pečena raca i mnoga druga. Na samoj manifestaciji mnogi ugostitelji prezentirat će svoje delicije, ali se jela mogu kušati i u Podravkinoj pivnici „Kraluš“ u samom središtu grada.


Brojni posjetitelji ove neobične i zanimljive manifestacije mogu degustirati Podravkin jeger na 1001 način te palačinke, neobične štrukle od koprive dugačke 400 metara kao i jedinstvena jela od kopriva- naravno ne slučajno jer Koprivnica duguje svoje ime toj biljci.





Sanyo HPSSG2 Mini Indoor Smokeless BBQ Grill $38.94
Men's Rings from Gemvara


Shop For Mom at FansEdge Today!

1 komentar: