Powered By Blogger

ponedjeljak, 27. lipnja 2011.

Likovni stvaratelji na Ješkovu



Donirana djela

Radovan Grgec, slikar naive

Subotnje toplo sunce izmamilo je mnoge slikare da svoje štafelaje i kistove ponesu na obalu Ješkova blizu Gole, kako bi se družili i stvarali umjetnička djela za humanitarni aspekt.
Kristina Mandić, slikarica

Naime, prošle subote na imanju Drageca Ciglara, u organizaciji Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, održana je tradicionalna peta po redu, likovna kolonija, kojoj su se odazvali mnogobrojni slikari.
Ješkovo je poznato okupljalište multikulturalnih događanja, slikara, umjetnika, skitnica, ljubitelja netaknute prirode, pustolova te svih dobronamjernih i druželjubivih ljudi. Odande se uvijek ponesu najljepše misli i dojmovi. U pozitivnom okruženju i svesrdnoj pažnji domaćina, likovne kolonije predsjednika Udruge Slaveka Kuzmića i njegove 'desne ruke' tajnice Ive Lukčin, koja je s osmjehom na licu svima pokušavala ugoditi, nije nedostajalo slikarske energije i nadahnuća. Sva umjetnička djela nastala na spomenutoj koloniji izložit će se u galeriji 'Stara škola' u Goli povodom božićnih blagdana. Djela koja su donirana spomenutoj Udruzi, poslužit će jednim djelom za oplemenjivanje prostora te za kupnju pomagala i uređaja koji su od izuzetne važnosti za ljude s posebnim potrebama. Kao što rekoh, 'dobro se dobrim vraća' sinergijski na obostrano zadovoljstvo slikara i štićenika.
U ugodnom društvu Igor i Slavek

Slikarska stvaraonica
Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije broji preko osamsto članova i jedna je od najbrojnijih u Hrvatskoj čiji je predsjednik Slavek Kuzmić, čovjek s posebnostima pun duhovne energije kojom uspješno vodi udrugu, koju krase mnogobrojni pehari i zahvale.

Slikari koji su se odazvali koloniji dajući doprinos svojim likovnim djelima bili su: Radovan Grgec, Kristina Mandić, Miroslav Mandić, Tamara Marcinjaš, Melinda Sokač, Vlatka Sabo, Štefanija Varović, Danica Vrban, Đuro Belušić, Nenad Solić, Vlado Kočet, Sara Šestak, Karlo Marcinjaš, Zorana Petričević, Nikola Večenaj Leportinov i Nada Zlatar Lukavski.
N.Z.L







Nema komentara:

Objavi komentar