Podravkina torta teška 600 kilograma bila je najveća atrakcija Festivala
slastica Slatki gušti održanog u Zagrebu.

Tortu na tri kata ispekli su Podravkini kuhari i promotori kulinarstva, a u
ukrašavanju šlagom i voćem te podjeli pridružili su im se kolege iz Hrvatskog
kuharskog saveza. Za pripremu torte utrošeno je 6o kg Čokoladnog muffinsa,60 kg
Muffinsa, 20 kg nadjeva od višnje, 20 kg Lino lade, 5 kg Kompota od višnje, 50 l
tekućeg šlaga Dolcela, 60 kg Kreme od vanilije, 20 kg šlag pjene, 500 komada
jaja, 20 l mlijeka, 50 l ulja, 60 kg voća te 40 ruža za ukrašavanje
Uz okupljeno mnoštvo ljubitelja slatkog, u Podravkinoj torti uživalo je i
stotinjak štićenika Samostana sestara milosrdnica koje su Podravkaši ugodno
iznenadili dopremivši im veliki komad mega slastice. (J.L.)
Nema komentara:
Objavi komentar