Osim za osnovnoškolce, Podravka razvija i posebne jelovnike za starije
osobe i osobe s posebnim režimom prehrane.
Dio jela s tog jelovnika sa smanjenim postotkom masnoće i bez aditiva
predstavljen je u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Podravkin
kulinarski tim predvođen kuharom Zlatkom Sedlanićem obroke je pripremao u
kuhinji Doma pa su tako njihovi kuhari mogli upoznati postupak pripreme hrane
kao i neka nova jela pripremljena od vrlo zdravih, ali već pomalo zaboravljenih
namirnica kao što su proso, ječmena kaša ili leća. Sva jela prezentirana su i
komisiji za jelovnik koja se sastoji od 10 korisnika Doma, voditelja zajedničkih
poslova, glavnog kuhara, glavne medicinske sestre i socijalne radnice. Nakon
degustacije komisija je imala samo riječi hvale za prezentirana jela, a prema
riječima jedne korisnice, puno toga se može spremiti za večeru, kao na primjer
ječam s povrćem i šunkom ili proso s blitvom. Budući da se petkom u Domu jede
riba, spremljena su i neka jela od ribe na drugačiji način, a koja su članovi
komisije ocijenili odličnima. Inače Podravka sustavno održava ovakve
prezentacije u Domu za starije i nemoćne Koprivnica i sudjeluje u pripremi hrane
za veće manifestacije ove ustanove. Zlatko Sedlanić ističe da su kuhari Doma
vrlo educirani i kompetentni te uvijek otvoreni za nove ideje i trendove u
pripremanju hrane.
Nema komentara:
Objavi komentar