Powered By Blogger

srijeda, 16. ožujka 2016.

10 dana u ratnoj Siriji, Gorana Šafareka

Predavanje Gorana Šafareka o 10 dana u ratnoj Siriji u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

 U ponedjeljak 21.3.2016. godine u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Goran Šafarek, poznati koprivnički biolog, publicist, fotograf i snimatelj, održat će predavanje o 10 dana provedenih u ratnoj Siriji.
Rat u Siriji traje već pet godina, s velikim posljedicama i za Europu kroz izbjegličku krizu. Unatoč tome, malo se zna o trenutnom stanju, ali i uzrocima rata. Goran Šafarek je snimajući dokumentarac i pripremajući ratnu reportažu o stvarnom stanju u ovoj zemlji boravio u Siriji 10 dana i prenijet će svoja iskustva.
Goran Šafarek rođen je 1977. u Koprivnici gdje je završio osnovnu školu i opću gimnaziju. Diplomirao je na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu na kojemu se i zaposlio kao znanstveni novak – asistent. Objavio je preko sto članaka (i tekstove i fotografije) u različitim časopisima, a autor je i brojnih samostalnih fotografskih izložbi te održao je nekoliko desetaka znanstveno popularnih predavanja širom Hrvatske. Objavio je knjigu Drava – koprivnička Podravina, Ušće Mure – Hrvatska Amazona, Rijeke Hrvatske, Crna mlaka, Životinje Hrvatske, Šoderica – podravsko more, a u pripremi su nove (Vodeno blago Hrvatske…). U suradnji s Hrvatskom televizijom snimio je dokumentarne filmove Tajna šarene evolucije, Džungla u oceanu i Povratak zelenog raja, Crna Mlaka, Ušće Mure – hrvatska Amazona, Šoderica – podravsko more, a za mađarski NP Dunav Drava i hrvatsku udrugu Zeleni Osijek snimio je film Srednje Podunavlje  - srce europske divljine. Jutarnji list stavio ga je na listu na listu “100 ljudi koji su učinili Hrvatsku boljom”. Dobitnik je Medalje grada Koprivnice za sveukupni doprinos promicanju vrijednosti prirode u svrhu održivog razvoja.

Maja Krulić Gačan

Nema komentara:

Objavi komentar