Powered By Blogger

srijeda, 24. travnja 2013.

Podravkini stručnjaci predstavili nova jela za starije osobe

Osim za osnovnoškolce, Podravka razvija i posebne jelovnike za starije osobe i osobe s posebnim režimom prehrane.

Dio jela s tog jelovnika sa smanjenim postotkom masnoće i bez aditiva predstavljen je u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Podravkin kulinarski tim predvođen kuharom Zlatkom Sedlanićem obroke je pripremao u kuhinji Doma pa su tako njihovi kuhari mogli upoznati postupak pripreme hrane kao i neka nova jela pripremljena od vrlo zdravih, ali već pomalo zaboravljenih namirnica kao što su proso, ječmena kaša ili leća. Sva jela prezentirana su i komisiji za jelovnik koja se sastoji od 10 korisnika Doma, voditelja zajedničkih poslova, glavnog kuhara, glavne medicinske sestre i socijalne radnice. Nakon degustacije komisija je imala samo riječi hvale za prezentirana jela, a prema riječima jedne korisnice, puno toga se može spremiti za večeru, kao na primjer ječam s povrćem i šunkom ili proso s blitvom. Budući da se petkom u Domu jede riba, spremljena su i neka jela od ribe na drugačiji način, a koja su članovi komisije ocijenili odličnima. Inače Podravka sustavno održava ovakve prezentacije u Domu za starije i nemoćne Koprivnica i sudjeluje u pripremi hrane za veće manifestacije ove ustanove. Zlatko Sedlanić ističe da su kuhari Doma vrlo educirani i kompetentni te uvijek otvoreni za nove ideje i trendove u pripremanju hrane.

Nema komentara:

Objavi komentar