Powered By Blogger

srijeda, 17. kolovoza 2011.

Dvadeseto hodočašće na Mariju Bistricu


 Dvadeseto hodočašće na Mariju Bistricu



Mjesec kolovoz je poznat po brojnim hodočašćima na Mariju Bistricu, kojim se kršćani, vjernici, bespomoći i bolesni svojim prisustvom i molitvom žele zahvaliti čudotvornoj Majci božjoj  Bistričkoj za blagoslov i učinjena dobročinstva ili pak tražiti zagovor, oprost, duševni mir ili blagoslov. Prošloga utorka u Svetište Marije Bistrice hodočastili su invalidi, odnosno osobe s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije. Naime svake, pa i ove godine bilo je organizirano dvadeseto tradicionalno hodočašće za sve Udruge osoba s invaliditetom s područja cijele Hrvatske. Na spomenutom hodočašću okupilo se preko četiristo osoba. Za sve udruge odnosno njihove  članove bila je organizirana sveta Misa, na kojoj se molilo za snagu i zdravlje ovih potrebitih ljudi, kojima je tuđa pomoć dobrodošla, a mnogi bez nje i ostalih pomagala ne mogu normalno funkcionirati u svakodnevnom životu. 

 Druženje nakon svete Mise nastavilo se u Zaboku u restoranu Ktc-a, gdje je za sve sudionike priređen svečani ručak, a nakon toga, druženje se nastavilo plesom i sportskim igrama. Udruga Koprivničko-križevačke županije osvojila je prvo mjesto u kuglanju, zaslugom Slaveka Kuzmića koji je oborio najveći broj čunjeva i tako osigurao medalju. To je samo još jedan osvojeni trofej koji će krasiti zavidnu zbirku pehara, medalja, plaketa..

 Voditelj Udruge osoba s invaliditetom Slavek Kuzmić u intervjuu za HRT, spomenuo je kako Udruga osoba s invaliditetom koprivničko-križevačke županije broji preko sedamsto članova. Za tako brojnu udrugu potrebna su i pozamašna financijska sredstva, kako bi mogli ostvarivati zadane programe, aktivnosti i kako bi mogli funkcionirati u društvu. Trenutna situacija im baš nije naklonjena, jer se recesija obrušila i na najranjivije i najosjetljivije te su se našli u nezavidnoj financijskoj situaciji. Ministarstvo im je uskratilo novčana sredstva u iznosu od 560 tisuća kuna, što nije za zanemariti.  Tako su im ograničeni brojni programi i aktivnosti, rehabilitacije, pomagala, edukacije, itd.  Ostaje im  samo jedina alternativa po tome pitanju, kao i većini Hrvata pomoliti se Bogu!
N.Z.L



Apples of Gold - Christian Jewelry 125 x 125





Save on Lighting and Home Furnishings at Bellacor!




Men's Rings from Gemvara

Nema komentara:

Objavi komentar