Powered By Blogger

subota, 28. kolovoza 2010.

Priča jednog podravkaša o vezi Podravke i Adrie

Sve je počelo tako da je Adria pred koju godinu imala puno proizvoda (Eva sardine i slično), a nije ih mogla ili znala prodati. Pretpostavljam da je onda uskočio netko iz političkog vrha (Kalmeta) i sredio da te nesretne proizvode na tržište distribuira Podravka. U to vrijeme je Frleta bio nešto kao drugi čovjek u Poni trgovini. Direktorica mu je bila Adrijana Pašica koja je trenutno kod mene na Danici u funkciji člana Uprave od dvoje ljudi. Ona i predsjednik. Odnos nje i Frlete je bio, blago rečeno, vrlo blizak. To sada nema veze u cijeloj priči. Zbog prije navedenog sklopljen je vrlo problematičan i štetan ugovor između Podravke i Adrie oko distribucije proizvoda. Operativni dio je išao preko Poni trgovine. Sapunica oko tog ugovora još traje. U međuvremenu je došlo do onog komičnog kresanja plaća nazovi menađerima u Podravki, a tu je donekle bio srezan i Frleta i naravno radi toga jako povrijeđen. On je pak već imao uhodane veze s veze s Adriom. Zato je na brzinu uzeo otpremninu od 200 tisuća kn i otišao u Adriu. Tamo ga je mjesto čekalo-komercijalni direktor. Primjera radi: Podravka je Adriia plaćala jako velikih 4 kn za jednu jedinu konzervu ribe. Zamisli daljnje troškove oko transporta, marži i sličnih sranja, a svi bi htjeli nekog vraga zaraditi. Adrija je svojih 4 kn dobila, ispraznili skladišta i boli ih briga za dalje. Da se Podravka nije umiješala bili bi prisiljeni sve konzerve jednostavno otpisati, a kolika bi tek cijena njihovog neškodljivog zbrinjavanja bila bolje da ti ne pričam. Cijena bi bila skoro pa 20 eura po kg. Prvenstveno zbog toga što se radi o dvije vrste otpada. Sama limenka je jedno, a ono unutra drugo. To se mora odvojiti pa možeš pretpostaviti koliko bi samo pražnjenje konzervi koštalo. U takvim radnjama stroj nije moguće primjeniti nego se mora raditi ručno. Konzerva po konzerva. I rezime svega: Podravka je spasila Adriju, zaradila ništa, Frleta i Pavlović su za nagradu tamo zaposleni, a mi ostali neka se sada vučemo po sudovima radi onog nesretnog i štetnog ugovora. I klasika, nitko zbog toga u Podravki ne bu 'najebal.'

Karijera Otpušteni član Podravkine uprave nedugo nakon izlaska iz Remetinca na novom zadatku

"Spice boy" Josip Pavlović dobio posao u Adriji

Od četvorice osumnjičenih Podravkinih menadžera bez posla su još Zdravko Šestak i Darko Marinac, bivši šefovi uprave. Josip Pavlović, bivši član Podravkine uprave, dobio je posao u zadarskoj tvornici za preradu ribe Adriji iako je osumnjičen za sudjelovanje u operaciji Spice, kojom je koprivnička kompanija oštećena za više od 300 milijuna kuna, te iako se, prema neslužbenim informacijama, još provodi istraga o navodnim nezakonitostima u odnosu između Adrije i Podravke.

Pavlović nije dobio bilo kakav posao u tvrtki Miodraga Lacića. Prema jednoj verziji, zaposlen je kao njegov savjetnik, a prema drugoj kao financijski direktor. U svakom slučaju, Pavlović će, među ostalim, nadgledati ispunjava li Podravka, koja je od Adrije potkraj 2006. kupila brend Evu i potpisala ugovor o dugoročnoj suradnji, svoje obveze.

Jučer od Lacića nismo uspjeli doznati koje su to Pavlovićeve kvalitete presudile da ga zaposli i kakve mu je točno poslove povjerio, jer je bio izvan kompanije, a ni bivši Podravkin menadžer nije bio dostupan jer je, kako su nam kazali u tvrtki, bio s – direktorom Lacićem. Od četvorice "spice boysa" još su nezaposleni Zdravko Šestak i Darko Marinac. Saša Romac prije koji mjesec otvorio je tvrtku za konzalting.

Izvor nepoznat


                                                                            


                                                       



                                                        Apples of Gold - Affordable Fine Jewelry & Gemstone Rings


                                                        Apples of Gold - Affordable Fine Jewelry

1 komentar:

  1. Dobar ,iskren i mislim pošten Podravkin menager .Da bi bar bilo više takovih ljudi u Podravki.Naša radnička plača bila bi 7000 kuna neto.Svi bi imali korist od grada županije i vlasnika Podravke.

    OdgovoriIzbriši