Powered By Blogger

utorak, 13. svibnja 2014.

Halal certifikat Podravkinim tvornicama

Centar za certificiranje Halal kvalitete uručio je danas u Koprivnici Halal certifikate za četiri Podravkine tvornice. Riječ je o tvornicama Vegeta i juhe, Dječja hrana i kremni namazi, Voće te Kalnik kojima se ovim certifikatom potvrđuje da su proizvodi u spomenutim tvornicama proizvedeni sukladno zahtjevima i mjerama Halal normi te su primjereni za konzumaciju osobama muslimanske vjeroispovijesti.

Delegaciju Centra za certificiranje halal kvalitete koju su predstavljali Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra, Nermin Merdžanović, predsjednik Uprave Centra, Nedim Omerović, voditelj edukacijskog odjela Centra te Avdo efendija Imsirović, glavni imam Varaždinski ugostio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić zajedno s direktorima certificiranih tvornica.

„Prošle godine povećali smo izvoz za 6 posto i napravili iskorake na tržišta gdje je preduvjet da bi se naši proizvodi prodavali upravo Halal certifikat. Riječ je o tržištima koja su u porastu, a i struktura potrošača je poželjna za kompaniju poput Podravke. Želimo postati značajan ponuditelj na tim tržištima, unaprijediti kvalitetu života kroz prehranu te dati neke nove okuse i načine pripreme, ponuditi raznovrsnost marki proizvoda i učiniti Podravku u cjelini prepoznatljivu na tim tržištima“ – istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

O kakvom potencijalu je riječ govori činjenica da čak 70 posto muslimanske zajednice širom svijeta živi i hrani se u skladu sa Halal standardom tako da svjetsko Halal tržište čini populacija od 1,6 milijardi muslimana u svijetu.

„Vrlo dobro znamo što Podravka znači na ovim područjima i koliko je značajno da se Podravkini proizvodi plasiraju na Halal tržišta. Asortiman Podravkinih proizvoda koji je ušao i uspješno završio Halal proces je vrlo velik. Naš Centar nastoji biti most između naših proizvođača, turizma i investitora sa novim tržištima te smo zbog toga i pokrenuli Halal certificiranje u Republici Hrvatskoj te želimo od nje napraviti Halal trajnu destinaciju“ – naglasio je Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete čestitajući Podravki na osvojenim certifikatima.

Halal proizvodi certificiraju se i periodički provjeravaju od strane Centra za certificiranje Halal kvalitete koji djeluje u sklopu Islamske zajednice u Hrvatskoj, a certifikati koje izdaju vrijede za čitav svijet.

Priznanja Podravkinim darivateljima krvi


Gotovo svaki peti Podravkaš dobrovoljni je darivatelj krvi, a kada se tome pridoda još 739 umirovljenika Podravke dolazi se do brojke od 1844 ljudi čija plemenitost i nesebičnost zaslužuje sve pohvale.
Svi oni članovi su Društva dobrovoljnih darivatelja krvi Podravke koje djeluje još od 1960 godine i koje se zbog postignutih rezultata ubraja među najuzornije u zemlji. Samo u 2013. godini dobrovoljni darivatelji prikupili su 2.046 doza krvi, a ruku solidarnosti po prvi puta je pružilo 67 darivatelja.

Čestitke na humanosti i velikom doprinosu spašavanju ljudskih života na godišnjoj skupštini društva darivateljima su uputili zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dr. Dražen Sačer.
Na svečanosti, održanoj u Štaglju, podijeljeno je ukupno 221 priznanje za jubilarni broj darivanja krvi. Priznanja je primilo 69 žena za 5, 10, 20 i 25 darivanja te 152 muškarca za 10, 20, 30 i 40 darivanja krvi.

Predavanje o razvoju kategorije meal makersa pod markom Fant



U okviru pilot projekta „Znamo, dijelimo, rastemo“ manager kategorije Igor Šulj održat će predavanje na temu „Fant“.
Svi zainteresirani mogu se odazvati uz prethodnu prijavu, u ponedjeljak 12. svibnja u 13 sati u Podravkinoj kino sali.
Igor Šulj rođen je u Koprivnici, gdje je završio i opću gimnaziju te Ekonomski fakultet u Zagrebu (smjer Trgovina). U Podravki se zaposlio 2001. godine kao pripravnik u Marketingu (dodaci jelima) gdje je od product managera s vremenom došao do radnog mjesta marketing managera za tržišta Zapadne Europe i Prekomorskih zemalja. Također je vodio brigu o kategoriji meal makersa. 2010. godine prelazi na radno mjesto direktora Marketinga za kondimente, rajčicu, priloge jelima i umake, a tri godine kasnije vraća se u tim za Dodatke jelima na radno mjesto managera kategorije za Mješavine za pripremu jela (meal makersi – Fant, umaci, pire krumpir).
Cilj njegovog predavanja je kroz približavanje kategorije meal makersa pod markom Fant prikazati primjer razvoja kategorije u skladu s tržišnim trendovima s ciljem zadovoljavanja potreba.

Podsjetimo, poželjna je svaka konstruktivna rasprava koja vam može pomoći u boljem razumijevanju teme te shodno tome molimo sve zainteresirane da prije dolaska na predavanja ispune PREDANKETU (http://intranet/org/ULjP/Razno/ankete/Lists/PILOT%20PROJEKT%20%20FANT/overview.asp).
http://intranet/org/ULjP/Znanje/INTERNI%20PRIJENOS%20ZNANJA/Stranice/PRIJAVE.aspx
Predavanje je otvorenog je tipa i svi zainteresirani mogu se prijaviti ovdje:

petak, 9. svibnja 2014.

Prva gastro prezentacija Podravke u Crnoj Gori

U organizaciji Voli kompanije, važnog poslovnog partnera Podravke u Crnoj Gori, održana je gastro prezentacija Podravkinih i Vindijinih gastro proizvoda u restoranu koji se nalazu u sklopu hipermarketa Super Voli u Podgorici.
U sklopu prezentacije organizirana je i degustacija slatkih i slanih jela koja su pripremali gastro promotori Podravke i Vindijini kuhari. Predstavnici horeca kanala u Crnoj Gori imali su priliku uživati u raznovrsnim jelima pripremljenim na brz i jednostavan način. Također, prezentacija i degustacija bili su odlična prilika za razmjenu poslovnih iskustava.

 Od kada Podravka posluje na tržištu Crne Gore, ovo je prvi put da je organiziran ovakav način prezentacije, a kao što je istaknuo direktor Podravke Podgorica David Habijan, namjera je da ovakve događaje u budućnosti Podravka organizira u kontinuitetu.

Uz predstavnike kompanija - Podravka, Voli i Vindija, na gastro prezentaciji je bila i ambasadorica Republike Hrvatske u Crnoj Gori Ivana Sutlić-Perić te brojni predstavnici medija.

Podravka na 19. Međunarodnom sajmu vina, rakija i ruralnog turizma


Podravka se svojim proizvodima i kulinarskim umijećem predstavila na 19. Međunarodnom sajmu vina, rakija i ruralnog turizma Slavin 2014.

Naši su promotori kulinarstva pripremali jela s temeljcima pa su posjetitelji sajma mogli kušati ječam s povrćem i šunkom, jelo koje je pripremljeno s povrtnim temeljcem, pileći file s nadjevom od jegera i ajvara u umaku koji je bio pripremljen s kokošjim temeljcem i juneće roladice u umaku od vina pripremljene s goveđim temeljcem. Za prilog je bila ponuđena tjestenina, riža, prosena kaša i ječam.

Iskazan je veliki interes i puno pitanja vezana uz temeljce te pohvale za proizvode koji omogućavaju brzu i jednostavnu pripremu jela i pružaju okuse domaćih tradicionalnih jela. Na izložbenom stolu istaknuti su bili mono začini od kojih je najviše zanimanja bilo za crvene začinske paprike… pa nađe li svoje mjesto u kulenu, fišu ili čobancu, zasigurno će se naći i u većini domaćinstva jer Slavonci su ljubitelji dobrih paprika u pripremi jela.

Posjetitelji su također mogli kušati Lino pilowse i vafelade.

Ove godine uz posvećenost vinu, na sajmu je organizirana i 1. Kulenijada kako bi upravo kroz vino i kulen prezentirali najveća bogatstva ovoga kraja i cijele Slavonije. Također, održano je i natjecanje u pripremi gulaša kojega su natjecatelji kuhali s Podravkinim proizvodima: Vegetom, goveđim i povrtnim temeljcem, crvenom mljevenom slatkom i ljutom paprikom, paprom, lovorovim listom, češnjakom i feferonima.

Sajam su organizirali Grad Orahovica i turistička zajednica grada Orahovice, pod visokim pokroviteljstvom predsjednik RH Ive Josipovića te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i gospodarstva RH. (Z.S.)

Podravka obogatila program proslave Praznika rada


Podravkin grah, specijalitet je bez kojeg je teško zamisliti proslavu Praznika rada u Koprivnici - potvrdilo se i ovog 1. svibnja.

U red za grah kojeg su dijelili gradski vijećnici predvođeni gradonačelnicom Vesnom Želježnjak, stali su i stari i mladi i studenti i umirovljenici, a nakon objeda svi su imali riječi pohvale za jelo koje su pripravili Podravkini promotori kulinarstva i kuhari Društvene prehrane.

Zadovoljna lica vidjela su se i u Lino igraonici gdje su najmlađi oslikavali lik medvjedića i njegovih prijatelja te igrali društvene igre. Mnoga od njih bila su zamrljana Lino ladom jer većina mališana nije odoljela mogućnosti da u igraonici isproba nove wafelade i Lino pillowse. Radost druženja s medvjedićem Linom i njegovim prijateljem Kvikijem malo je omela kiša, ali brojne fotografije snimljene u igraonici svjedoče o odličnoj atmosferi. (J.L.)