Powered By Blogger

srijeda, 24. travnja 2013.

Medvjedić Lino u plišanom izdanju

Stiže nam vesela vijest - popularni lik Lino medvjedića od sada se može kupiti u plišanom izdanju po promotivnoj cijeni.

Lino medvjedić iz godine u godinu svojim proizvodima, ali i pojavom uveseljava sve generacije. Upravo ovih dana stiže vesela vijest - popularni lik Lino medvjedića od sada se može kupiti u plišanom izdanju. Od 26. travnja Lino plišanog medvjedića možete kupiti po promotivnoj cijeni od 79,90 kn na sljedećim Podravkinim prodajnim mjestima u Koprivnici - Diskont 1, Ante Starčevića 32; Diskont 3 Kifla, Trg slobode 6; Umjetnička radionica, Starogradska bb te u Diskontu Zagreb, Radnička cesta 224.

Podravkini stručnjaci predstavili nova jela za starije osobe

Osim za osnovnoškolce, Podravka razvija i posebne jelovnike za starije osobe i osobe s posebnim režimom prehrane.

Dio jela s tog jelovnika sa smanjenim postotkom masnoće i bez aditiva predstavljen je u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Podravkin kulinarski tim predvođen kuharom Zlatkom Sedlanićem obroke je pripremao u kuhinji Doma pa su tako njihovi kuhari mogli upoznati postupak pripreme hrane kao i neka nova jela pripremljena od vrlo zdravih, ali već pomalo zaboravljenih namirnica kao što su proso, ječmena kaša ili leća. Sva jela prezentirana su i komisiji za jelovnik koja se sastoji od 10 korisnika Doma, voditelja zajedničkih poslova, glavnog kuhara, glavne medicinske sestre i socijalne radnice. Nakon degustacije komisija je imala samo riječi hvale za prezentirana jela, a prema riječima jedne korisnice, puno toga se može spremiti za večeru, kao na primjer ječam s povrćem i šunkom ili proso s blitvom. Budući da se petkom u Domu jede riba, spremljena su i neka jela od ribe na drugačiji način, a koja su članovi komisije ocijenili odličnima. Inače Podravka sustavno održava ovakve prezentacije u Domu za starije i nemoćne Koprivnica i sudjeluje u pripremi hrane za veće manifestacije ove ustanove. Zlatko Sedlanić ističe da su kuhari Doma vrlo educirani i kompetentni te uvijek otvoreni za nove ideje i trendove u pripremanju hrane.

Drniški navijači zaslužili najviše ocjene


Posljednji Lino višebojac u sezoni 2012/2013. održan u OŠ A Mihanovića Petropoljskog u Drnišu došao je kao šlag na tortu. Odlična atmosfera, grleno navijanje, stotine šarenih transparenata, odlične maske, dobri sportski rezultati – baš kao što priliči završetku natjecanja koje je u 24 osnovne škole širom Hrvatske zagrijalo srca gotovo 14 000 osnovaca. Mali Drnišani znali su što ih čeka. Njihova škola koja obuhvaća čak sedam područnih već je jednom bila domaćin Lino višebojca, pa dio od čak 776 učenika pamti tu 2008. godinu i silno veselje kojeg su osjetili. Ovog puta poželjeli su nadmašiti sami sebe i uspjeli su u tome, a doček kojeg su priredili sportskim gostima košarkašima Anđi Jelavić i Tomislavu Gabriću nadmašio je sve očekivano.
- Znala sam da dolazim u grad koji je iznjedrio vrhunske košarkaše poput Stojka Vrankovića i Mihovila Nakića, već sam gostovala na Lino višebojcu, ali ovo što su priredila djeca totalno me šokiralo, kao da sam u nekom grotlu Arene. Kad bismo barem takve navijače mogli imati na svim sportskim događanjima- rekla je iskusna košarkaška reprezentativka koju je na terenu kao izazivačica dočekala osmašica Tea Šarić.
Tomislav Gabrić, rođeni Drnišanin, čak je osjetio tremu, posebice kad je za izazivača iz publike voditelj posve slučajno izabrao njegovog brata. Zadrhtala mu je ruka pa je u tricama mlađi Ivica odnio pobjedu i naravno poklon Podravke. Slatke nagrade osvojili su i Antonija Bačić, učenica sedmog razreda za svoje stihove „Želim proputovati svijet“, 2b razred koji je proglašen za najbolje navijače i 5 razred čiji su transparenti bili najoriginalniji.
Najviše razloga za slavlje imali su pobjednici – osmašica Anamarija Čoraš ( 110 bodova ) koja je proglašenje dočekala u suzama radosnicama, te Mislav Šindilj ( 160 bodova) eksplozivni petaš koji trenira nogomet od sedme godine a uzor mu je Cristiano Ronaldo.

ponedjeljak, 22. travnja 2013.

Uspješna „Zelena Čistka“ nadomak Koprivnice


 

''Zelena Čistka 2013'' je dio globalnog pokreta 'Let's do it world!' koja se održavala diljem Hrvatske. Tako smo imali priliku vidjeti mnoge osobe iz političkog i javnog života koje su svojim prisustvom i angažmanom dale doprinos toj hvalevrijednoj akciji značajnoj za cijelu Hrvatsku i planet Zemlju.
Naime, narečenog datuma, nadomak Koprivnice, okupili su se brojni volonteri i aktivisti kako bi raščistili herešinski šumarak od svakojakog smeća koje se tamo odlagalo tijekom 30-tak godina, zahvaljujući bezobzirnim ekološki neosviještenim mještanima, a komunalne službe nisu ništa poduzimale po tom pitanju!

Akcijom u organizaciji udruge Kopriva prikupljeno je i grupirano preko 200 vreća od 100 l raznog otpada a grupirano je još toliko i raznog krupnog otpada! Volonteri i aktivisti radili su u nemogućim uvjetima, prisutnost enormne količine plastika, odjeće, pelena, ormara, kaca, smrad od strvina se širio posvuda i teško je bilo izdržati, ali smo ipak uspjeli, motivirani ekološkom sviješću i prirodom.
Devastiranje okoliša na takav način nedopustivo je u današnjem civiliziranom društvu. Jednoj plastičnoj boci potrebno je da se razgradi na neki način 2000 godina i više. Pitam se gdje su oni koji bi trebali kreirati i uspostaviti Zakon da se u prirodu nekontrolirano ne odlaže smeće bilo da je u pitanju javna ili privatna površina. U hrvatskoj još uvijek nema zbrinjavanja otpada na adekvatan način, njime se još uvijek ne gospodari na adekvatan način. Smeće je zapravo sekundarna sirovina iz koje se može dobiti vrijedna energija za grijanje, primjer su to zapadne razvijene zemlje, Švedska ponajviše.
Moram spomenuti i to da se niti jedan ovdašnji političar predstavnik lokalne herešinske vlasti a ni gradske nije pojavio u ovoj akciji. Oni su sigurno bili zauzeti svojim idejama i programima kako bi si što bolje odradili kampanju za nadolazeće izbore te da si osiguraju dobre pozicije. Pitanje je hoće li
takvim postupcima dobiti i glasače. Mladi im poručuju da su u politici samo stari i nekompetentni ljudi.
S pravom možemo biti ponosni, učinili smo zbilja mnogo na 'jedan dan za čisti okoliš'! poručuju predstavnici Udruge „Kopriva“ Ivan Funtek i Tomislav Bratković.