Powered By Blogger

utorak, 29. siječnja 2013.

Produljeno trajanje izložbe cvijeća u Muzeju prehrane


 
Izložbu cvijeća u Podravkinom Muzeju prehrane organiziranom u sklopu akcije Noć muzeja do danas je razgledalo više od 1500 posjetitelja. Zbog velikog interesa za maštovite aranžmane koje su izradili koprivnički cvjećari izložba će se produljiti do četvrtka 31. siječnja. Orhideje, ruže, anemone, mimoze i drugo cvijeće predstavljeno u neobičnim kreacijama mogu se razgledati svakodnevno od 8 do 18 sati.
Osim priređivanjem izložbe cvijeća u Muzeju prehrane, Podravka je ovogodišnju koprivničku Noć muzeja obogatila i degustacijom svojih čajeva. Brojni znatiželjnici koji su razgledali eksponate u gradskom muzeju i Galeriji imali su tako priliku iskušati čajeve šljiva, malina i kupina s okusom vanilije, s jabukom i cimetom ,te s narančom, cimetom i klinčićem, S obzirom na poprilično hladno vrijeme ova mogućnost svima se dopala, pa su Podravki upućene brojne pohvale.

( J.L.)

4Electronicwarehouse.com 273911_Valentine's Day Special - 20% off

petak, 25. siječnja 2013.

Uprava Podravke d.d. donijela odluku o povećanju iznosa stimulativne otpremnine


 
  
​Nakon danas održanog sastanka s predstavnicima sindikata i Radničkog vijeća Podravke, Uprava Podravke donijela je odluku da iznos stimulativne otpremnine za sve zainteresirane radnike koji na taj način, a u sklopu programa restrukturiranja poslovanja, žele napustiti kompaniju poveća s prvotnih 3.000,00 kuna za svaku godinu radnog staža na 4.500,00 kuna.

“Nakon povratnih informacija od naših radnika zainteresiranih za odlazak iz kompanije uz stimulativne otpremnine, a razumijevajući njihove potrebe i trenutnu situaciju, te danas održanog, vrlo konstruktivnog sastanka s predstavnicima sindikata u Podravki, donijeli smo odluku da se iznos stimulativnih otpremnina poveća za 50 posto. Želja nam je da ovim činom našim radnicima osiguramo zadovoljavajuće otpremnine, vodeći pritom računa o mogućem utjecaju na poslovni rezultat naše kompanije'' - izjavio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

“U sindikatu PPDIV-a Podravke pozdravljamo ovakvu odluku Uprave Podravke jer je njome iskazala socijalnu odgovornost prema radnicima, naravno u financijskim okvirima u kojima je to u ovome trenutku bilo moguće. Svjesni smo da je Podravka na prekretnici u kojoj je nužno provesti restrukturiranje te smo zadovoljni da je Uprava pronašla način za dodatno stimuliranje radnika obuhvaćenih ovim programom” – izjavila je nakon održanog sastanka s Upravom Podravke Ksenija Horvat, glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a, najbrojnijeg sindikata zastupljenog u Podravki.

Kao što je već napomenuto, odluka o zbrinjavanju viška zaposlenika uz stimulativne otpremnine nastavak je procesa restrukturiranja u kompaniji s ciljem optimizacije troškova i povećanja učinkovitosti poslovanja te održivosti radnih mjesta i dugoročne konkurentnosti Podravke na domaćem i stranim tržištima.

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA: 31. siječnja 2013. godine, do 16 sati.

Joby.com

Noć muzeja toplija uz Podravka čajeve


Ovogodišnju Noć muzeja koja se u Koprivnici obilježava na tri lokacije Podravka će obogatiti ponudom svojih novih čajeva.
 
Tako će posjetitelji Galerije grada Koprivnice u kojoj će se održati Noć multimedije - demonstracija multimedije u suvremenim muzejima, gradskog Muzeja u kojemu se mogu razgledati izložba Dr. Leandar Brozović, Društvene igre početkom prošlog stoljeća i sudjelovati u akciji izrade snježnih figura u parku ispred Muzeja, te ljubitelji cvijeća koji će obići cvjetne kreacije desetak koprivničkih cvjećara u Muzeju prehrane Podravke, moći uživati i u vrućim Podravka čajevima. Čajevi šljiva, malina i kupina s okusom vanilije, s jabukom i cimetom, te s narančom, cimetom i klinčićem bit će posluživani od 18 do 24 sata i zasigurno će dodatno zagrijati ljubitelje sve popularnijih noćnih druženja u muzejima.

Nove okuse Podravka čajeva danas (25.siječnja) od 17 do 19 h moći će degustirati i stanovnici Siska koji će se zateći na omiljenom klizalištu u središtu grada. (J.L.)

4Electronicwarehouse.com

četvrtak, 24. siječnja 2013.

Noć muzeja 2013 u Koprivnici - program


 
 
Noć muzeja 2013.
 
Galerija Koprivnica
18.00 h – 01.00 h
Zrinski trg 9, Koprivnica
NOĆ MUZEJA/NOĆ MULTIMEDIJE
Demonstracija multimedije u suvremenim muzejima
(u suradnji s: Novena d.o.o. Zagreb, Arka d.o.o. Koprivnica, ArhivPRO Koprivnica, MSU Zagreb, Zumbotel Zagreb)
Izložba: Mustre, iz zbirke Nenada Marinca
Međunarodna izložba Astrofotografija, organizator i demonstracija djelovanja: Astronomsko društvo Koprivnica
Stup optimizma Siniše Cmrka
TV sapiens, performans (I.Andrašić, I.Gundić, I. Grobenski)

Muzej grada Koprivnice-Stari Magistrat
18.00 h – 01.00 h

Trg dr.L.Brozovića 1, Koprivnica
DOBRI, STARI MUZEJ
Izložba: Dr.Leandar Brozović, osnivač Muzeja grada Koprivnice
Stalni postav
Društvene igre početkom prošloga stoljeća, iz Zbirke Malančec
Akcija izrade snježnih figura u parku ispred Muzeja grada
Galerija naivne umjetnosti Hlebine
17.00 h – 20.00 h


Trg I.Generalića, Hlebine
GALERIJI U POHODE
Izložba: Kolekcija Hlebinske škole, iz privatnih zbirki
Donacija Ivan Generalić
Tamburaški orkestar Područne škole Josipa Generalića, Hlebine
Recitatorska skupina PŠ
Najstareši hlebinski mužikaši
Udruga Hrvatsko Srce Hlebine
Promocija TV-filma o Hlebinskoj školi
(Suorganizatori: Općina Hlebine, Područna škola Josipa Generalića Hlebine



221192_Introducing the first Android smartphone with   UNLIMITED song downloads! Buy now and get a FREE   s



Explore the world around you - Mathematica Home Edition



Get 10-30% off designer bedding plus FREE Shipping on all orders over $150 at BeddingStyle.com! 300x250 banner

Izložba cvijeća u Muzeju prehrane


 
Koprivničanci će i ove godine u sklopu događanja „Noć muzeja“ u Muzeju prehrane  Podravke moći razgledati cvjetne kreacije od desetak cvjećara.
“Noć muzeja” je dobro poznata  i već tradicionalana, kulturna priredba koju u svrhu popularizacije muzeja, osmu godinu zaredom provodi Hrvatsko muzejsko društvo. Zadnjeg petka u siječnju, a to je ove godine 25. siječnja, mnogi hrvatski muzeji bit će otvoreni do iza ponoći, i iz godine u godinu sve brojnijim posjetiteljima ponuditi besplatan ulaz i različite atraktivne programe.
Podsjetimo, prošlogodišnju Izložbu cvijeća u Muzeju prehrane samo na dan otvorenja posjetilo je 1600 posjetitelja, a do kraja trajanja izložbe još njih 500. Prema najavama iz Udruženja obrtnika Koprivnice, i ove godine možemo očekivati cvjetne kreacije desetak koprivničkih cvjećara, a jednu cvjetnu instalaciju priredit će i gosti iz splitske Sekcije cvjećara. Četvrta Izložba cvijeća bit će otvorena u petak, 25. siječnja u 17:30 sati u Muzeju prehrane, Starogradska bb. Toga dana moći će se razgledati do 24 sata, a u subotu 26. siječnja i nedjelju 27. siječnja od 9 do 19 sati. Ulaz je, naravno, slobodan. Pozivamo vas stoga, dođite i doživite vatromet boja i mirisa novih cvjetnih iznenađenja koja nam pripremaju koprivnički cvjećari.






ProFlowers - Send ProFlowers starting at $19.99

24.01.2013.




U organizaciji udruge eSTUDENT već petu godinu održava se studentsko natjecanje App Start Contest koje okuplja više stotina talentiranih studenata različitih fakulteta diljem Hrvatske.

Oni se, raspoređeni u timove, natječu u izradi programskih rješenja za popularne platforme mobilnih uređaja te za Web.

Podravka je partner ovogodišnjeg natjecanja s nagradnom temom Lino Mix&Play.

Studenti će tijekom natjecanja imati prilike sudjelovati i na edukativnim predavanjima partnera, a Podravka se predstavlja zanimljivim temom Coolinarike - svojeg regionalnog kulinarskog online sjedišta.

 
Natjecanje je odličan način za spajanje talentiranih i kreativnih studenata s potencijalnim poslodavcima te prilika da studenti iz prve ruke kroz predavanja, radionice i mentorstvo saznaju kako njihove ideje mogu zaživjeti u praksi.




 
4Electronicwarehouse.com
177732_True Image 2013 by Acronis backup solution.

petak, 11. siječnja 2013.

Operativni rezultat prije jednokratnih stavaka u skladu s planom


Operativni rezultat prije jednokratnih stavaka u skladu s planom, očekuje se utjecaj usklađenja vrijednosti imovine

Uprava Podravke d.d. razmatra umanjenja vrijednosti određene nematerijalne imovine stečene u prethodnim razdobljima vezano uz zabilježene trendove na tržištima te usklađenja vrijednosti neke materijalne imovine koja nije u funkciji stvaranja nove vrijednosti.
Okvirno se procjenjuje da bi ukupni iznos takvih jednokratnih stavki mogao biti oko 70 milijuna kuna. Navedeni je iznos samo preliminarna procjena menadžmenta prema najboljim saznanjima, a konačna vrijednost usklađenja biti će vidljiva u revidiranim godišnjim financijskim izvještajima za 2012. godinu.

LogoSportsWear - design shirts onlineMagellans Travel Clothing and Supply 88x31 

Nova imenovanja u Podravki


Gordana Periškić imenovana direktoricom sektora Marketing, Ivan Galović imenovan direktorom opskrbnog lanca Podravke

Uprava Podravke donijela je Odluku o imenovanju Gordane Periškić za direktoricu sektora Marketing i Ivana Galovića za direktora Lanca opskrbe Podravke (Supply Chain Director).
Gordana Periškić u Podravku dolazi s pozicije regionalnog Country menadžera te članice Uprave Unilevera za Hrvatsku, Češku, Slovačku, Mađarsku, Sloveniju i BiH. S radom u Podravki počinje 21.1.2013. godine. Iza sebe ima 15-godišnje vrsno radno iskustvo u kompaniji robe široke potrošnje (FMCG) Unilever u kojoj joj je rad bio vezan najvećim dijelom uz marketing te zadnjih nekoliko godina vođenje cjelokupnog poslovanja na tržištima Hrvatske, Slovenije i BiH. Prije Unilevera radila je tri godine u osječkoj Saponiji. Gordana Periškić diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a tijekom bogate karijere završila niz stručnih treninga i edukacija u Hrvatskoj i inozemstvu.
Ivan Galović bit će nadležan za organizacijsku cjelinu koja će objedinjavati nabavu, proizvodnju i logistiku, odnosno upravljanje cijelim lancem opskrbe.
Novoimenovani direktor Lanca opskrbe Ivan Galović, koji u Podravki počinje raditi 1. ožujka, diplomirao je na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Iza sebe ima veliko i bogato domaće te međunarodno iskustvo na vodećim pozicijama u proizvodnji te lancu opskrbe. Dolaskom Ivana Galovića u Podravku i formiranjem cjeline lanca opskrbe cilj je efikasnije upravljanje te suradnja unutar svih segmenata lanca opskrbe, od dobavljača do korisnika te u konačnici smanjenje troškova svih unutar lanca.
U koprivničku kompaniju Ivan Galović dolazi s pozicije direktora Proizvodnje i lanca opskrbe Carlsberg Malawi (Afrika) gdje je bio zadužen osim za vođenje proizvodnje u pivovari i za tri tvornice sokova i tvornicu alkoholnih pića te rukovođenje logistikom i planiranje. Osim toga, vodio je i investicijske projekte te projekte racionalizacije troškova u Proizvodnji i Logistici.
Profesionalnu karijeru započinje prvo u Podravki i to 1982. godine kao tehnolog, potom tehnički direktor u tvornici Kvasac. Nakon toga rukovoditelj je Razvoja biotehnologije u Istraživanju i razvoju Podravke.
1994. godine postaje tehnički direktor Panonske pivovare (današnje Carlsberg Croatia) i u toj kompaniji stječe bogato međunarodno iskustvo na izvršnim pozicijama koje su uglavnom vezane uz lanac opskrbe te vođenje kompanije.

285964_Judith Ripka
 
 
 
98357_Aramark White Logo - 120x60

Zar smo se za to borili, gospodo i drugovi?


Tijekom proteklih dvadeset godina građani hrvatske su prošli – pakao. Dovoljno se sjetiti tek onoga što smo doživjeli od srpskog i crnogorskog agresora, odnosno Jugoslavenske narodne armije (JNA) i domaćih izdajica. Vukovar je sravnjen sa zemljom, stanovništvo Škabrnje je poklano, zaklano i ubijeno. A riječ je pretežno o djeci, starcima i ženama. Slično su tijekom hrvatskog Domovinskoga rata prošli i mnogi drugi. Groblja su nam puna križeva koji nas podsjećaju na ono što se dogodilo u Hrvatskoj od 1991. do 1996. godine. Međutim, posljedice rata i dalje osjećaju Hrvati. Oko dvije tisuće hrvatskih branitelja je izvršilo suicid, a na stotine ih je ubijeno u minskim poljima koja su ostavili agresori da nas još godinama ubijaju. I umjesto da se neprestano vraćamo u prošlost, da se ne ponovi ono što nas je zadesilo u vrijeme okupacije i rata, mi se okrećemo budućnosti. Nije ni to loše, tim prije jer se ne može živjeti od onoga što smo prošli. Ali, u cijeloj toj priči naprosto je nepojmljivo kako Hrvati brzo zaboravljaju, a još brže opraštaju. Tako smo prvo, u dobroj namjeri, donijeli odluku o aboliciji. Na tisuće četnika i krvoloka oslobodili smo odgovornosti. Neki od njih su se navodno kasnije zaposlili i u državnim službama kao što je policija, a drugi poput Stanimirovića bili su čak i saborski zastupnici! A oni nam zbog toga nisu rekli ni hvala, već većina njih, neki manje, a neki više, i dalje glasno ili potiho zazivaju – Veliku Srbiju! A od Srba još nismo dobili (jesmo li uopće i tražili) naplatu ratne štete. Nema države u svijetu koja tako brzo zaboravlja kao Hrvatska! Izraelci ni 60 godina nakon završetka II. svjetskog rata ne opraštaju onima koji su bili na fašističkoj strani, koji su nosili kukaste križeve. A mi, mi još nismo ni osudili komunističku zvijezdu petokraku, kakvu su u vrijeme Domovinskog rata nosili srpski teroristi, odnosno pripadnici JNA. Ratni zločinac Veselin Šljivančanin je 18. studenoga 1991. sa zvijezdom petokrakom na prsima s ponosom ušao u razorenu vukovarsku bolnicu, a iz Vukovara su toga dana na tisuće nevinih ljudi protjerali poput pse. Neke u logore, neke u smrt. Za razaranje Vukovara, Škabrnje, Pakraca, Lipika, Voćina, Županje, Petrinje, Osijeka i brojnih drugih gradova i mjesta nitko nije odgovarao. Obično se u tim gradovima i mjestima okupimo na obljetnicu stradanja, zapalimo svijeću, pomolimo se, i to je – sve. Gdje je popis poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, za koje su govorili da će njihova imena biti upisana zlatnim slovima? Zašto do danas, u cijelosti, nisu objavljena i u nekoj knjizi? Vjerojatno se čeka da prođe još 20 godina, pa da se i ta imena potpuno zaborave.
Hrvati još uvijek nemaju spomenik majkama, čiji su sinovi, kćeri i ostali najbliži dali krv i život za Domovinu. U Gradu Zagrebu ne postoji spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, vojskovođi i pobjedniku hrvatskog Domovinskoga rata dr. Franji Tuđmanu.
Istina, ovom junaku u glavnom su gradu dali neku livadu na kraju grada, koja već godinama služi za šetnju pasa i mačaka. I tako željeli su poniziti čovjeka bez kojeg možebitno ne bi bilo ni Hrvatske. Imenima dvaju predsjednika SAD-a u Zagrebu nazvani su čak i trgovi, ali ne i imenom onog koji je za nas Hrvate bio – prvi kad je trebalo! Gotovinu i Markača hrvatske su vlasti proganjale kao najveće svjetske teroriste. Kad su se s oslobađajućom presudom vratili iz Haaga dočekali su ih s crvenim tepihom, ljubili im ruke, kao da još do jučer nisu njihove otrovne strelice bile usmjerene prema njima i njihovim obiteljima. Sada se više ne govori o njihovim patnjama, i patnjama onih koji su ih čitavo vrijeme podržavali, već je najvažnije da su generali – slobodni. E, to ne može tako. Gdje su oni, od Mesića, Manolića, Sanadera, pa do takvih koji su raspisivali tjeralice za Gotovinom? Zar smo i njih i njihova zlodjela zaboravili? Žalosno je i jadno što smo učinili s Republikom Herceg – Bosnom, pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Naši političari sve više priznaju Republiku Srpsku (čak je i posjećuju!), a ne pokazuju ni malo volje da se u bosansku Posavinu ponovno vrate Hrvati koje su Srbi protjerali kao pse. Spomen na Republiku Herceg –Bosnu, da ti pamet stane, dođe im kao neka „ustaška tvorevina“ koju treba što prije zaboraviti. A bez HVO-a teško bi se obranili, a danas njezini preživjeli pripadnici nisu „nitko i ništa“, ni u Hrvatskoj, ni u BiH, iako su zaslužili najveće počasti. Braniteljske udruge su razjedinjene. Ljudi kopaju po kantama za smeće. Nema tjedna a da ne plaćamo neki novi porez, a desetinama tisuća ljudi računi u bankama su blokirani, ili ih je poput uragana pogodio ovršni zakon. Plaće, za one koji još rade, se ne „podižu“, ostale su na razini 1991. godine, ali zato cijene svega i svačega neprestano rastu. Tako kako nam je danas, tako nam nije bilo ni početkom rata. Nitko, pa čak ni najbolji vidovnjaci, da bude još gore, niti ne vide svjetlo na kraju tunela. Od obećanja se ne može živjeti, baš kao ni od isprika kako „ništa značajnijeg nije napravljeno“ jer su zato krivi oni koji su bili prije ovih koji su danas na vlasti. Pa, ljudi su i izabrali ove danas, od Čačića do Linića, jer su rekli da oni mogu više i bolje! Žalosno je da se građani danas boje onih na vlasti, (jesmo li se za to borili?), umjesto da se oni boje ljudi koji su ih izabrali. Kao „najljepši poklon“ dobili smo Registar branitelja. A u njemu pola milijuna imena. Od nas se traži da sami prijavljujemo susjeda ako smatramo da je nezasluženo dospio u Registar, kao što su to nekada činili partizani nakon II. svjetskog rata, kad je brat brata „izdao“. Branitelji već godinama traže da se pripadnici bivših ratnih brigada postroje, ali sve dosadašnje Vlade i ministarstva to ignoriraju. I to je jedan od načina da se zaborave oni koji su bili prvi kad je trebalo. Nakon pobjede u hrvatskom Domovinskome ratu, kao da smo se uspavali. Prepustili smo vlast onima koji (većinom) nisu ni na popisu branitelja. Nije li vrijeme da se probudimo i da se pridružimo borbi protiv nepravda? Ni jedna država nije toliko malo učinila za svoje branitelje kao što je to Hrvatska, pa i BiH. Amerikanci su nakon poraza u Vijetnamu snimili oko 600 filmova, a mi nakon pobjede u Domovinskom ratu tek nekoliko i to takve u kojima je hrvatski branitelj obično „smeće“, a ne junak. Uz to, hrvatske institucije i dalje nesmanjenom žestinom proganjaju one koji su bili na pobjedničkoj strani, dok za Vukovar, Pakrac, Lipik, spaljene Ćelije, Slavonski Brod, Dubrovnik, Škabrnje...te stotine srpskih logora, nitko ne odgovara. Ni na jednom spomen obilježju masovne grobnice iz Domovinskoga rata, a ima ih zasad 145, nema ni jednog imena, već su upisane samo brojke, kao da su one, a ne ljudi od imena i prezimena stvorili i zaslužni za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Nije li to također način da se što prije zaborave oni čiji su posmrtni ostatci ispod zemlje, a koji su bili – prvi kad je trebalo?
I na kraju krajeva, djeca u školi više znaju o Hitleru, nego o balkanskom krvniku Slobodanu Miloševiću!
Vjerujete li da je i to slučajno?

Mladen Pavković
mladen.pavkovic@podravka.hr







230768_FansEdge Holiday Gift Center 300x250