Powered By Blogger

utorak, 11. prosinca 2012.

Svjetske viceprvakinje s Linom gostovale u Lepoglavi


Maša Martinović i Ana Marija Čelan, članice hrvatske karate reprezentacije koje su nedavno na svjetskom prvenstvu u Parizu osvojile srebrnu medalju gostovale su na Lino višebojcu u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi.

Svjetskim viceprvakinjama pridružio se i iskusni nogometni internacionalac Tomo Šokota pa je lepoglavska škola uoči Dana grada imala pravi praznik sporta. U događanju su uživali i gosti - djeca iz obližnjeg vrtića i brojni roditelji kojima osmijeh nije silazio s lica.

- Prvi put sam na Lino višebojcu, Anamarija i Tomo koji su već gostovali rekli su mi da je to super, ali sve doživljeno nadmašilo je moja očekivanja. Šteta da takve manifestacije za djecu nije bilo kad sam ja išla u školu- rekla je Maša koja već planira pohod na europski vrh.
O sportskom uspjehu maštaju i pobjednici Iva Špac učenica 6. razreda koja je osvojila 110 bodova i Dominik Makar, učenik 7. razreda koji je u pripetavanju u nogometu pobijedio najboljeg prijatelja Petra Husnjaka. Dečki su do završnice došli sa po 140 bodova, a u izvođenju penala Dominik je bio nešto uspješniji. Obojica su ustvrdila da će i dalje biti dobri frendovi, a Petar namjerava podržavati Dominika na finalu Lino višebojca. O daljnjem plasmanu mašta i Iva Štefičar učenica 8. razreda budući da je u svoj literarni rad unijela puno iskrenosti i mašte.
Maštoviti su bili i učenici 3.a razreda koju su još prije desetak dana oslikali svoju učionicu. Glavni lik bio je naravno Lino koji je osim na zidovima i prozorima završio i na školskoj ploči praveći društvo zadacima iz matematike, hrvatskog i prirode. Svoju nagradu Lino pillowse podijelili su s učiteljicom koja ih je podržala u njihovoj kreativnosti.

Nagrade Podravke su dobili i Izidora Juriša koja već sedam godina trenira karate, a koja se hrabro suprotstavila svojim idolima Ana-Mariji i Maši, te Bruno Malčić koji je u penalima nadmašio Tomu Šokotu.

 
221192_Smartphone plans - $55/month




4checks Dog Banner 200x200

Projekt Moja mala sovica podržava i Podravka


U Zagrebu je održana 1. konferencija projekta Moja mala sovica (www.mojamalasovica.hr). Budući da je Podravka među prvima prepoznala vrijednost projekta, uključila se s baby Studenom i letkom koji majke informira o važnosti korištenja dovoljnih količina vode za vrijeme dojenja.
Riječ je o prvom cjelovitom programu patronažne službe koji je namijenjen trudnicama i obiteljima s malom djecom, a na konferenciji su predstavljeni rezultati postignuti od listopada 2011. godine kada se ovaj projekt počeo provoditi na teritoriju cijele Hrvatske. Osim samog projekta, predstavljena je i knjiga „Moji prvi dani“ namijenjena majkama s malom djecom, proglašena je najbolja patronažna sestra po izboru majki. U sklopu konferencije održan je i okrugli stol na temu „Uloga patronažne službe u strategiji razvoja zdravstva 2012. – 2020.“
Nositelj projekta Moja mala sovica je Hrvatska udruga patronažnih sestara u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara te Hrvatskim katoličkim društvom medicinskih sestara i tehničara, a realizira se uz odobrenje Ministarstva zdravlja RH. Osnovna ideja projekta je promocija važnosti patronažne službe u široj društvenoj zajednici, osnaživanjem roditeljstva te promicanja zdravlja djece i roditelja.
Ovim edukativnim projektom darivanja novorođene djece koji obuhvaća oko 40 000 mališana i podrške roditeljima želi se, prije svega, olakšati i uljepšati prve dane koje roditelji, a prvenstveno majke, provode sa svojim djetetom te im pružiti i odgovore na mnoštvo pitanja vezanih uz njihovo novorođenče. Svaka rodilja uključena u ovaj projekt, nakon rođenja svog djeteta dobiva poklon ruksak u kojem se nalaze edukativni materijali poput priručnika o njezi djeteta tijekom prve godine života kojeg su napisale patronažne sestre, kao i drugi razni korisni predmeti za majku i dijete. S obzirom da je Podravka među prvima prepoznala vrijednost projekta u ruksaku se nalazi i baby Studena i letak koji majke informira o važnosti korištenja dovoljnih količina vode za vrijeme dojenja. Autorica teksta je koprivnička pedijatrica dr Zorka Valentić, a na letku se nalazi i
majkama vrlo koristan kalendar dohrane.

AutoSport Automotive Outfitters (180x150)
 
 
GoalieMonkey.com

srijeda, 5. prosinca 2012.

Ovogodišnji rezultati ispitivanja organizacijske klime i zadovoljstva poslom


Sve više kompanija u Hrvatskoj prati organizacijsku klimu i zadovoljstvo zaposlenih te na temelju dobivenih rezultata planira uvođenje aktivnosti i promjena koje bi dovele do poboljšanja klime organizacije, a samim time i do poboljšanja poslovanja. Rezultati dobiveni na temelju istraživanja mišljenja zaposlenih služe kao temelj za planiranje aktivnosti kojima se utječe na kulturu i uspješnost tvrtke. Ispitivanjem stavova samih radnika organizacije, nastoji se dijagnosticirati koja ponašanja, stavovi i rukovoditeljski stilovi izazivaju nezadovoljstvo unutar organizacije te sukladno tome provesti programe kako bi se ti parametri promijenili. Tako utječemo na zadovoljstvo radnika i poboljšanje radne atmosfere, čime direktno potičemo produktivnost, kreativnost i uspješnost djelatnika, a samim time i na uspješnost tvrtke.
Cilj – povećanje rasta i uspješnosti kompanije
Od samog početka želja nam je bila poslati jasnu poruku da istraživanja stavova zaposlenih nisu sama sebi svrhom već da nam je krajnji cilj povećanje rasta i uspješnosti kompanije. Obzirom da je zadovoljstvo zaposlenih jedan od faktora koji direktno utječu na razinu motivacije zaposlenih, a samim time i na njihovu produktivnost, dobivanjem uvida u stavove zaposlenih preuzimamo i odgovornost za aktivno uključivanje u kreiranje uvjeta u kojima bi zadovoljstvo poslom bilo u porastu. Istraživanje ovakvog tipa uobičajeno se provodi jednom godišnje i to putem anonimnog upitnika. Odlučili smo se da istraživanje tijekom rujna provedemo na uzorku od 10% zaposlenika na različitim lokacijama te je uzorak obuhvaćao zaposlene na različitim radnim mjestima, funkcijama, različitog spola, dobi i radnog staža. Upitnik je bio vrlo obiman te se sastojao od 142 pitanja koja su pokrivala različita područja zadovoljstva poslom (nadređeni, međuljudski odnosi, plaća, radni uvjeti, osjećaj sigurnosti radnim mjestom itd.).Iskazani stavovi daju nam sliku o našem zadovoljstvu i angažmanu- o načinu na koji razmišljamo, ponašamo se i osjećamo.
Ponosni smo na Podravku i lojalni joj, ali uvijek možemo bolje
Na temelju dobivenih rezultata možemo zaključiti da Podravka trenutno ima organizacijsku klimu koju je nužno unaprijediti i da postoje velika područja na kojima možemo, želimo i trebamo raditi. Trebamo promjene, trebamo unapređenja procesa, ovako kako jest nije dovoljno dobro - Podravka i Podravkaši zaslužuju bolje. Na sreću, istraživanje nam je pokazalo i dijelove naše klime s kojima možemo biti zadovoljni i na kojima možemo dograđivati svoje prednosti. Prije svega, Podravkaši izražavaju jak ponos i lojalnost prema svojoj kompaniji. Uglavnom postoje dobri odnosi suradnje među radnicima, kolegama i sa neposredno naređenima. Vrlo često izražavamo zadovoljstvo samom prirodom posla koji obavljamo. S druge pak strane vaši su nam stavovi pokazali ogromna područja na kojima u periodu pred nama trebamo raditi: potrebna nam je bolja komunikacija od vrha do dna, želite jasnije znati i razumjeti strategiju i ciljeve kompanije, želite jasnije sustave i kriterije napredovanja, želite bolje i sustavnije obrazovanje i trening, želite da najbolji među nama budu adekvatno nagrađeni i pohvaljenji, želite stabilnost menadžemnta te povećavanje odgovornosti na svim nivoima. Od početka ovoga projekta naglašavali smo da nam je vaše mišljenje važno, da slušamo što nam imate za reći i zato ćemo na temelju dobivenih rezultata poduzeti i određene aktivnosti. Ovih dana, Uprava će imenovati tim ljudi kojima će biti zadatak da se na temelju dobivenih rezultata pozabave postojećom klimom, da se pozabave detaljno istraživanjem stavova te da postave prioritete za poboljšanje klime i zadovoljstva. Za svaki utvrđeni problem i prioritet tim će predložiti konkretne aktivnosti koje će dovesti do poboljšanja. Uvjereni smo da će se efekti ovoga rada vidjeti ubrzo nakon implementacije te da će se odraziti i u većem zadovoljstvu Podravkaša, ali i u rastu i razvoju Podravke.
O svim daljnjim zaključcima i aktivnostima redovito ćemo vas informirati.
Jasenka Maltarić Dujnić, Direktorica upravljanja ljudskim potencijalima




 
Joby.com
 

utorak, 4. prosinca 2012.

Jubilarni koncert Tamburaškog orkestra Podravka razgalio publiku


​Pravu glazbenu poslasticu pružio je Tamburaški orkestra KUD-a Podravka posjetiteljima svečanog koncerta povodom 30. obljetnice svog djelovanja.
Pod ravnanjem maestra Krešimira Lukačića izveli su djela Njikoša, Chopina, Straussa, Šostakovića,Vidušića, Šimunacija, Kuhača, Hruza.

Uz stalne članove orkestra atmosferi su nesumnjivo doprinijeli i bivši glazbenici koji su u protekla tri desetljeća dio svog talenta ugradili u njegovo djelovanje, a koje je opet okupio veliki jubilej. Prepoznala je to i publika koja je do posljednjeg mjesta ispunila Domoljub i često pljeskom pratila izvedbe. Posebno su toplo pozdravljene tri solistice koje su u pojedinim razdobljima nastupale s orkestrom i bile zaslužne za priznanja i nagrade osvojene na festivalima - Ružica Kapitanić, Jelena Košutić i Ivana Vrdoljak Vanna.

Publiku su razgalili i nastupi tamburaških sastava Kraluš, Mjesečina i Harme, čiji su članovi ponikli u Tamburaškom orkestru Podravka koji je godinama bio rasadnik dobrih glazbenika, zaljubljenika u tamburašku glazbu.

Svečani koncert bio je i svojevrsni homage dirigentu Lukačiću koji je punih 30 godina sigurnom i kreativnom rukom vodio Podravkin tamburaški orkestar te je za svoj dugotrajan i uspješan rad nagrađen plaketom Hrvatskog sabora kulture. Isto priznanje ove krovne udruge amaterskih kulturnih djelatnika primio je i Tamburaški orkestar te njegovi osnivači koji i danas sviraju - Vladimir Winter i Mirko Pintarić.
 
Brand Banner 140x30_blue