Powered By Blogger

ponedjeljak, 29. listopada 2012.

Razvojni centar procjene sektora Istraživanje i razvoj



U želji za kontinuiranim razvojem i procjenom kompetencija zaposlenika održan je razvojni centar procjene za sektor Istraživanje i razvoj, a pristupilo mu je ukupno 50 kandidata iz različitih službi i odjela.

Trodnevne radionice osmišljene su kroz niz vježbi koje su sudionici prolazili, a putem kojih se promatralo nekoliko ključnih kompetencija zaposlenika, koje će se razvijati usklađeno s ciljevima i strategijom novog sektora. Naglasak je upravo na razvoju ključnih kompetencija sudionika te usmjeravanju razvoja zaposlenika putem utvrđivanja potencijala svakog od njih, ali i definiranje potreba za specifičnim edukacijama.
Svi sudionici razvojnog centra imali su priliku dati i vlastite prijedloge za unapređenje razvojnih procesa te iskazati svoj inovativni i kreativni potencijal. U završnoj fazi razvojnog ICP-a svi kandidati, imat će priliku dobiti povratnu informaciju o postignutim rezultatima te dati vlastiti doprinos u definiranju smjernica za daljnji profesionalni razvoj tj. u definiranju razvojnih ciljeva i ključnih aktivnosti koje će omogućiti njihovu realizaciju.
Radionice i zajedničko druženje završili su u pozitivnom tonu, a navedeno je popraćeno i zajedničkim fotografijama.
262502_Gemvara Homepage
 
 
 
 

utorak, 16. listopada 2012.

Humanitarni projekt „Mala i velika srca“ uspio iznad očekivanja


Koprivničanci su još jednom položili ispit humanosti i dobrote. U akciji „Mala i velika srca za Zorana“ prikupljeno je 24 430 kuna, što je više nego dovoljno za kupnju opreme za kupanje posve nepokretnog Zorana Petrića.

Humanitarni projekt kojeg je pokrenulo Društvo naša djeca na najbolji je način oko plemenite ideje udružilo djecu, mlade, studente, poslovne ljude,sportaše, tvrtke i medije. Volonterima iz DND pridružili su se Grad Koprivnica, Podravka, C&A, IANA, Srednja i Obrtnička škola, DM, ZAMP, Udruga športske rekreacije podravskih studenata, tiskara Baltazar, Poslovni klub žena Alfa,Sonitus i frizerski salon Mistik, te medijski pokrovitelji Glas Podravine, Radio Drava i Koprivnica net. Zajedničkim snagama priređena je humanitarna revija na kojoj je nastupilo 230 izvođača i gotovo stotinu manekena, u čijoj organizaciji je sudjelovalo sedamdesetak volontera, a koju je s oduševljenjem pratilo više od 1200 gledatelja.

Dvorana srednje škole u subotu navečer odisala je posebnom atmosferom. Pozitivne vibracije koju su širila djeca manekeni, te mali plesači, pjevači i svirači ponosni što čine dobro djelo, prešle su i na publiku koja je s oduševljenjem dočekala svaki korak mališana po modnoj pisti, svaku pjesmu i ples. Veliki pljesak zaradili su i odrasli koji su se po prvi puta u životu našli u ulozi manekena, a čija trema je nestala pri pomisli da pomažu malim srcima. Humanost je tako pod svjetla reflektora dovela gradonačelnicu Koprivnice Vesnu Želježnjak i sve pročelnice, najboljeg tenisača našeg grada Filipa Cveka, bivšu rukometnu reprezentativku Irinu Maljko,novinara Gorana Generalića, kontakt policajca Ivana Lončara i njegovu kolegicu Ivu Odžić, liječnike Gorana Bojanića, Ivana Pavlovića Pavlović, Ivanu i Zlatka Merc, igrača Slaven Belupa Maria Gregurinu, direktoricu upravljanja Ljudskim potencijalima Podravke Jasenku Dujnić Maltarić,članice Kluba poslovnih žena Alfa predvođene predsjednicom Melitom Bači, te Danijela Dizdara i Davora Smotalića, pjevača i bubnjara Radio Luxemburga.

Kao poseban gost, ovaj sve popularniji glazbeni sastav zagrijao je publiku, a dodatno su je razgalili nastupi zbora i ritmičke skupine DV Tratinčica, mališani iz DV Smiješak, dječja folklorna skupina KUD-a Rudar Glogovac, plesna skupina Ola,la, koprivničke mažoretkinje, Ena Poljak i Mihael Bokčev, sportski plesni klub Ritam i sastav Vertigo.

Na kraju priredbe mali manekeni iz DND predali su ček na kojemu su nacrtali mala i velika srca Zoranovoj mami Jasni Petrić, koja je ganuta do suza svima zahvalila na iskazanoj dobroti.
Veliku zahvalnost svima uključenima u ovaj projekt uputila je i predsjednica DND Jadranka Lakuš istakavši da je Koprivnica ovom akcijom potvrdila status grada prijatelja djece i grada s velikim
srcem.



 
 
Just Because - Send ProFlowers starting at $19.99
 
Free Shipping at Solid Signal.com

četvrtak, 11. listopada 2012.

Pozivnica dječjeg vrtića "Vrapčić" iz Drnja


POZIVNICA

 
Dragi prijatelji dječjeg vrtića „Vrapčić“ iz Drnja.
 
Ove nedjelje 14. listopada 2012. u 18 sati u Domu mladih u Koprivnici, naš će vrtić primiti vrijedan  poklon od plesnog studija Jump iz Koprivnice, a u nazočnosti gosp. Charleya Johnsona iz Amerike, začetnika humanitarnog projekta ''Pay it forward''
U bogatom plesnom programu kojeg su za tu posebnu prigodu pripremile članice Jumpica i njihova voditeljica Katarina Pavlek, u ime vrtića ''Vrapčić'' iz Drnja, nagradu će primiti odgojiteljice svih sedam vrtića koji su u  sastavu dječjeg vrtića "Vrapčić", a djeca podružnice ''Zvončić'' iz Gole, otpjevat će pjesmu ''Dijete milosrdnog srca''. Dođite i uživajte s nama!
 
Očekujemo Vas i dobro nam došli!

 

Cell Phone Sale
 

217424_ProFlowers logo


Lino višebojac u OŠ Antuna Kanižlića u Požegi pružio je do sada najneizvjesniju završnicu u sedmogodišnjoj povijesti.

 Kraj natjecanja dvije su djevojčice dočekale s po 140 bodova i dogovoreno je da pobjednicu odlučuje izvođenje nogometnih penala. Na gol je najprije pucala manja i mlađa učenica šestog razreda Tara Stjepanović postigavši dva pogotka, osmašica Elizabeta Buđinski uzvratila je istom mjerom pa se prišlo naizmjeničnom izvođenju jedanaesteraca. Nastala je prava drama, jednu uspješnu obranu slijedila je druga, kad je Tara gotovo probila mrežu preciznim udarcem Elizabeta je uzvratila prekrasnim „odbijancem“ od stative. Nogometaš Dinama Ivan Tomečak u čudu je gledao kako to cure pucaju, a navijači su se podijelili u dva glasna tabora. Pobjeda je na kraju iz jedanaestog pokušaja pripala Tari koja se odmah našla u zagrljaju svojih prijateljica. Vesela djevojčica koja inače trenira nogomet sretno je podigla u zrak pobjednički pehar, a očiju ispunjenim suzama koje je nevješto pokušala sakriti, sportski joj je čestitala i poražena Elizabeta.
U sjeni zanimljivog natjecanja djevojčica svom uspjehu veselio se i drugi sportski junak OŠ Antuna Kanižlića. To je učenik 5. razreda Matej Karača koji je do pobjedničkog postolja obasutog konfetima došao sa 120 bodova.
Uz Taru i Mateja u Požegi su slavili Nikolina Vranić autorica nagrađenog literarnog rada, Marin Oroz iz 6 c koji je pobijedio Dinamovca Ivana Tomečaka, Karla Marić iz 6 d koja je izašla na košarkaški ogled juniorskom viceprvaku svijeta u skoku s motkom Ivanu Horvatu te Katarina Savanović koja je zbog lijepih crteža medvjeđe šape i srca na svom licu proglašena za najmasku. Posebnu nagradu pakete Lino pillowsa dobili su navijači obučeni u kostime mački i medvjeda koji su na svom transparentu napisali - Iako se mačke i medvjedi ne slažu uz Čokolino savršeno pašu.




AbeBooks Generic Banner 180x150
 
 
Shari's Berries logo
 
 
285964_JUDITH RIPKA STERLING SILVER JEWELRY
 
 
238774_bebeautiful larger

neobične, kvalitetne, tople, dobra kopija Marti, udobnije su i laganije od njih!kupljene u Njemačkoj, premale mi :( i zato ih moram prodati.


U Podravki je održana redovita godišnja skupština Društva kemičara i tehnologa Koprivnice na kojoj su usvojeni izvještaji predsjednice, blagajnice i Nadzornog odbora društva te imenovani novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

 Oko 60-ak članova društva prije skupštine imali su priliku poslušati dva zanimljiva predavanja – izvanredna profesorica Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz Zagreba dr. sc. Verica Dragović-Uzelac govorila je o temi – Višnja maraska kao sastojak funkcionalne hrane. Naime, taj je projekt financiran sredstvima EU fondova, što znači da je i Europa prepoznala potencijal naše jedinstvene višnje. Potom je o povijesti i djelovanju Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista govorio njegov predsjednik dr. sc. Damir Karlović, inače redovni profesor na zagrebačkom PBF-u.
Također, na skupštini je dogovoren izlet članova društva krajem listopada u Karlovac.​

Magellan's



281577_PROMO: IRISPen 6 (Pen Scanner) - Banner 200x200
 
 

Perfume on Sale Free Shipping at FragranceX.com



Always Free Shipping at AllVitaminsPlus.com






srijeda, 10. listopada 2012.

Podravkaši pokažite svoju humanost


Mala i velika srca za Zorana naziv je humanitarne akcije koju priprema Društvo naša djeca Koprivnica.

 U suradnji s brojnim partnerima među kojima su Grad Koprivnica,Podravka, C&A, IANA, Srednja i Obrtnička škola, ZAMP, Udruga športske rekreacije podravskih studenata, tiskara Baltazar, Poslovni klub žena Alfa i Sonitus te pod medijskim pokroviteljstvom Glasa Podravine i Radio Drave, Društvo naša djeca organizira humanitarnu modnu reviju na kojoj će uz djecu i mlade, manekeni biti poznati koprivnički sportaši, liječnici, policajci, društveni djelatnici. Uz njih nastupat će dječje plesne i folklorne skupine, mladi glazbenici i plesni parovi, a poseban gost je popularni band Radio Luxemburg.

 Priredba će se održati u subotu 13. listopada u sportskoj dvorani Srednje škole s početkom u 18.30. Cijena ulaznice je 20 kuna, a prihod je namijenjen nabavi opreme za kupanje posve nepokretnog Zorana Petrića iz Koprivnice.
S obzirom da Zoranova majka Jasna radi u Podravki (Društvena prehrana), pozivaju se svi Podravkaši da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.
Pokažite Jasni da nije sama, neka i vaše srce kuca za Zorana.
Ulaznice možete kupiti svakodnevno na blagajni Podravke, u trgovinama IANA i C&A te Šarenom dućanu. Svoje priloge možete usto uplatiti na posebni račun otvoren u Podravskoj banci br. 2386002-1510001303.


DBS Banner_9_120x60.JPG
 

4wd



Shop Ziamond.com!
 
 
221192_Mercury $55 Plan

utorak, 2. listopada 2012.

POZIV SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA!


POZIV

 
SVIM HRVATSKIM BRANITELJIMA, ALI I DRUGIMA –

DOĐITE U PETAK, 12. LISTOPADA U 12 SATI U ZAGREB NA VELIČANSTVENI SKUP HRVATSKIH BRANITELJA

NE ČEKAJTE POZIVNICU!


U petak, 12. listopada 2012. godine u 12 sati, organizirat ćemo ispred Paviljona, na Zrinjevcu u Zagrebu, miran i dostojanstven Veličanstveni skup hrvatskih branitelja „Da se ne zaborave“. Kao organizatori se potpisuju HVIDR-a RH, Udruga branitelja Podravke, Udruga hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata, ali i brojne druge udruge koje su nam dale potporu. Želja nam je da se prije svega obratimo Hrvatskom saboru, Vladi, predsjedniku države, kao i Ministarstvu branitelja, te široj javnosti. Želja nam je da  jednostavno skrenemo pozornost, ili bolje rečeno, izrazimo svoje ogorčenje na kampanju kriminalizacije hrvatskog Domovinskoga rata, na vrijeđanje i omalovažavanje onih koji su bili prvi kad je trebalo, onih koji su dali svoje živote i krv za Domovinu, Skrenut ćemo pozornost na neprovođenje u djelo Deklaracije o Domovinskome ratu, u kojoj se ističu sve vrijednosti oslobodilačkog rata i skrbi nad ljudima koji su oružjem i žrtvom stvorili hrvatsku državu.

Također želimo i dat ćemo potporu hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini, koji od Haaškog suda očekuju prvostupanjsku presudu. Mnogi kao da ne shvaćaju da se suđenje i presude, poglavito ako će biti nepovoljne, ako će generali možebitno biti osuđeni, a od Haaškog suda je i to moguće, da se te presude neće odnositi na hrvatske generale, jer su oni časno i pošteno branili hrvatsku državu, već će to biti presuda hrvatskoj državi, dr. Franji Tuđmanu, odnosno svima nama koji smo na bilo koji način sudjelovali u ratu. Ne možemo i ne želimo više šutjeti, kao da se suđenje generalima ne tiče nas, već samo i isključivo onih koji su u zatvoru, što je najobičnija podvala i laž. Markač i Gotovina nisu vodili svoj rat, niti su ratovali za svoje, privatne interese. Slično je ili gotovo isto i s bosanskim Hrvatima koji također čekaju presudu. Prisjetit ćemo se i dati potporu i drugim nevino osuđenim hrvatskim braniteljima, koji se nalaze u mnogim tamnicama od Hrvatske do Srbije.

Biti će to prigoda da toga dana, dakle, 12. listopada čestitamo i rođendan general pukovniku Anti Gotovini!

Žalosno je i jadno što se o Domovinskome ratu sve više i sve češće govori negativno, kroz razna suđenja, neprovjerene dokaze i činjenice, dok se istodobno perfidno prešućuje sve ono pozitivno i veličanstveno u čemu je sudjelovala golema većina najboljih hrvatskih sinova.

U Hrvatskoj je zavladala tišina, mir, ali i strah. Ljudi se boje, poglavito za svoja radna mjesta. U tome nisu izuzetak ni razvojačeni hrvatski branitelji. Nigdje nema djece, roditelja, udovica, članova obitelji poginulih i ranjenih branitelja, kao da su u zemlju propali. Gdje su roditelji oko 400 dječaka i djevojčica koje su Srbi u ratu ubili? U isto se vrijeme uzdiže crvena zvijezda petokraka, kao da smo u vrijeme Domovinskoga rata nosili zvijezdu na kapi umjesto hrvatske šahovnice. Žrtva i agresor već su skoro postali jedno te isto. Naime, kad se spomene da bi trebalo procesuirati Srbe koji su ratni zločinci, Srbi, koji su bili okupatori, odmah izlaze u javnost, u medije (u kojima im daju prostora koliko žele i trebaju), i ističu da je u Domovinskome ratu poginuo i veliki broj ljudi na drugoj, njihovoj, četničkoj strani, pa da zbog toga i Hrvate treba suditi. Međutim, mi ćemo i ovim skupom nastojati ukazati na uzroke i posljedice, a to znači da ne bi bilo žrtava ni na jednoj strani da Srbi, JNA, Crnogorci i domaće izdajice nisu podmuklo i poput zvijeri napali Hrvatsku, klali, i poklali hrvatski narod, djecu, žene, starce, rušili bolnice, dječje vrtiće, škole, gospodarske objekte, krali i odnosili u Srbiju hrvatska kulturna dobra…

Hrvati su mali narod, a kad jedan mali narod poput nas doživi takvu tragediju kakvu smo doživjeli mi, u ratu koji su započeli Srbi 1991., svjedoci smo da se još nismo oporavili niti da ćemo se od njega oporaviti još dugi niz godina. Ono što je hrvatski narod doživio i u ovom ratu, nije bilo ništa drugo nego želja srpskog agresora ka istrebljenju hrvatskog nacionalnog bića. A o tome se ne govori i ne uči u školama.

Stoga držimo nedopustivim i nečasnim da se hrvatske branitelje marginalizira i prešućuje, da se o njima govori kao o ratnim profiterima, privilegiranim ljudima, da ih se u filmovima prikazuje kao drogeraše i alkoholičare,  koji su odlazili u rat samo rade slave i svoga probitka, a ne iz najviših ideala. Na bojišnici je jedina  povlastica bila smrt i neizvjesnost, ali to danas 20 i više godina nakon početka srpske agresije očito nikoga ne zanima.

Neki nas, pa čak i određene udruge,  žele omalovažiti, kao to će biti politički skup određene stranke ili partije. Ne, to neće biti nikakav politički skup, u  smislu da će političari voditi glavnu riječ. Nisu ga političari niti potaknuli. Tu će govoriti ljudi koji su istinski bili u ratu, koji su stradali i kojima danas nije dobro. Na skup smo pozvali i pozivamo da dođu i sve političare, zovemo ih da nam daju podršku, i da slušaju one koji su ih i doveli u fotelje.

Ako su u Splitu na jednom skupu bila četiri ministra, s onim šarenim zastavicama, vjerujemo da će ih ovdje biti barem dvostruko više, te da će u ruci držati hrvatsku zastavu, zastavu slobode.

Pozivamo sve hrvatske branitelje, zaposlene i nezaposlene, studente i radnike, sve koji nam žele dati potporu u borbi za prava i dostojanstvo ljudi koji su branili i obranili hrvatsku državu da dođu u petak, 12. listopada i da budu s nama, kao što su mnogi bili, a mnogi i nisu, te 1991. godine.  

 

Mladen Pavković,

voditelj skupa i

predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke

(UBIUDR)

 
Joby.com
 
Corel
 

 
Bluetooth-from-15_120x60
 
 
PLNDR brand logo - 200x200
 


Julienne Eden Bušić za roman „Živa glava“ dobila nagradu

UBIUDR


za najbolji roman iz Domovinskoga rata

Nagradu „Bili smo prvi kad je trebalo“ Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR)na tradicionalnom natječaju za najbolju književno-publicističku knjigu na temu hrvatskog Domovinskoga rata za 2012. godinu, dobila je hrvatska spisateljica američkog podrijetla Julienne Eden Bušić za knjigu  „Živa glava“, koja je objavljena u nakladi tvrtke Interpublic d.d. To je odlučio Prosudbeni sud u sastavu: Draženko Samardžić,ravnatelj Zavičajnog muzeja Biograd na Moru,  Anja Šovagović-Despot, dramska umjetnica i publicistkinja,  Mladen Pavković, novinar i publicist, Kostadinka Velkovska, dramska umjetnica i Rajko Gašparić, hrvatski branitelj. Riječ je o romanu koji problematizira tematiku silovanja u ratu, što je zapravo ratni zločin.   Radnja započinje u Vukovaru. Osim što ima neosporne književne kvalitete, ova knjiga ukazuje i na dosad malo poznati i nedovoljno procesuirani zločin, odnosno vapi za pravdom i pravednošću svih žrtava.

Ovo je već trinaesta godina da Udruga branitelja Podravke dodjeljuje ovu Nagradu, s ciljem da što više ljudi, poglavito istinskih sudionika događanja tijekom Domovinskoga rata potakne na pisanje i objavljivanje knjiga o suvremenoj hrvatskoj povijesti, ali i da ukaže na žalosnu i sramotno nisku zainteresiranost medija za ovakve i slične knjige, te da potakne povjerenstva za otkupom knjiga s tematikom stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države.
Lani je ovu Nagradu primio dr. Milan Vuković za knjigu „Haaški sud“.
Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 14 naslova, a žiri je posebno pohvalio  knjigu „Crna mapa“ Vladimira Mukuseva.
Nagrada, se sastoji od prigodne Plakete, a književnici  Julienne Eden Bušić bit će svečano uručena u petak, 5. listopada u 11 sati u dvorani Knjižnice i čitaonice „Bogdana Ogrizovića“, Preradovićeva 5, u Zagrebu.
 
U ime Prosudbenog suda:
Mladen Pavković,
predsjednik UBIUDR Podravka, tel/fax:048-651-573, 099-6651-562
 
 

177732_True Image 2013 by Acronis - new version just released!