Powered By Blogger

utorak, 7. veljače 2012.

'Lukalice'



Marko Lukanec i gosti

Vjekoslav Lukanec i promotori
Naziv je spisateljskog uratka,   odnosno zbirke pjesama, obiteljskog tandema Lukanec Vjekoslava i sina mu Marka, koji je bio promoviran u Pastoralnom centru Alojzija Stepinca u Koprivnici. Mnogi posjetitelji  'lukali' su kako bi zatekli  koje slobodno mjesto u dvorani da bi prisustvovali spomenutoj promociji,  jer velika dvorana pastoralnog centra bile je premala za sve Lukijeve obožavatelje.
Lucija Lukanec


No, kako jabuka ne pada daleko od stabla, njegovim koracima krenula su i njegova djeca, sin Marko i kćerka Lucija, koji prate svoga oca i doprinose kulturnom kreativnom izražavanju. Vjekoslav Lukanec Luki,  poznat kao izvanredan showman za bliske prijatelje, i vrstan  muzičar za publiku, te spisatelj poezije zajedno sa sinom Markom koji je isto muzičar, izdao je zbirku  pjesama  naziva 'Lukalice', koja je bila glavni motiv  okupljanja  mnogobrojne publike u Pastoralnom centru u Koprivnici.
Na promociji su se okupile mnoge poznate osobe iz javnog i kulturnog života Koprivnice,   a i šire, kako bi doprinijeli programu promociji zbirke pjesama. Program je obilovao recitalima i muzičkim nastupima:  Martina Vadlja bila je  briljantna voditeljica događaja, uz samoga autora nastupili su još i  Mladen  Kušec,  Stjepan Bićan, Lidija Levačić Mesarov, Pero Markić , Vlatka Raguž, a pjesme  iz nove zbirke ' Lukalice' recitirali su  učenici OŠ Ferdinandovac, Marija Židovec i Marko Vranić, te pripadnici Literarne sekcije Podravke Milan Frčko, Marija Hegedušić, Ivan Picer,  a pridružio im se i poznati Koprivničanac Krešo Blažek.

Slatka zbirka

U glazbenom dijelu svojim nastupom pridonijeli su: klapa Alojzije Stepinac, Marko Širec na cimbalima, Bemian duet, Marica Hasan, Franjo Hojski i sami autori,  Luki na tamburi, a Marko na harmoniki , te Lucija Lukanec na klaviru. Obitelj Lukanec pobrinula se za izdašan i ekskluzivan domjenak kojim je počastila sve goste. Ovakva promocija dugo će se pamtiti i prepričavati na daleko, jer je zasigurno ostavila prekrasne dojmove na posjetitelje te njihova srca i duše napunila pozitivnim emocijama  i zadovoljstvom.
Autor : Nada Zlatar Lukavski




 

172948_Valentine's Day Banner





220460_Save 15% on Gourmet Gifts & Baskets for Valentine's Day (min $29)


172948_Blue Nile Valentine's Day Creative

ponedjeljak, 6. veljače 2012.

Dan kao Godina

Koprivničko-zagrebački glumac, Saša Napan, teatralnim nastupom uveo nas je u početak programa promocije zbirke pjesama, autorice Kristine Mandić, koja je prošle subote bila održana u dvorani Podravskog sunca u Koprivnici. Autorica ove zbirke ujedno je i slikarica, te izrađuje umjetnički nakit i ogledala, koje je tom prigodom i izložila.

Rođena je u Bugojnu gdje se i školovala, zbog ratnih okolnosti niz godina živjela je u Njemačkoj a potom se doselila u Hrvatsku, odnosno u Koprivnicu koja je postala njezin dom, u kojoj živi s obitelji. Ljubav prema poeziji i slikarstvu potaknula je u njoj stvaralačku energiju koju prenosi raznim umjetničkim medijima, tako darujući sebi i drugima zadovoljstvo i radost. Ovo je autorici druga zbirka po redu, u kojoj je objavila 30-ak pjesama emotivnog sadržaja, u kojima se istovremeno isprepliću tuga i bol u životnom raskrižju intime, dosanjanih snova i stvarnosti o kojima autorica iskreno govori, prisjećajući se na njih.
Tom prigodom okupili su se mnogobrojni posjetitelji, prijatelji i ljubitelji pisane riječi i slikarstva kako bi uživali u recitalu Kristininih pjesama. Događaj su uveličali svojim nastupom poznati koprivnički izvođači. Organizator ovoga događanja bila je Udruga invalida koprivničko-križevačke županije, te njen predsjednik Slavek Kuzmić. Glavni promotor zbirke uz autoricu, bio je Mladen Levak, a stihove iz istoimene zbirke recitirali su Melinda Sokač i Branimir Dolenec. Program su popratili svojim muzičkim nastupom Miroslav Evačić, Vjekoslav Lukanec i Goran Pintarić. Zbirku pjesama ilustrirala je dijelom autorica, a dijelom njena kćer Manuela Mandić. Za sve goste bio je pripremljen bogat domjenak kojeg je pripremila autorica.
Autor: Nada Zlatar Lukavski




srijeda, 1. veljače 2012.

Oglas koji vrvi atraktivnim ponudama je nemoralna Prevarancija

Oglas koji vrvi atraktivnim ponudama je nemoralna Prevarancija i pazite se tel. broja 060/523-641
Priča mi jedan mladi čovjek koji je okusio gorak okus ove priče: Kada sam išao provjeriti web stranicu na kojoj bi trebali biti svi oglasi i koja je navedena na sučelju fantomskog Oglasnika:  < www.dimb.hr> internet mi je ponudio sasvim neke nepoznate podatke, koji ne upućuju da ona uopće i postoji.
Radi se o sljedećem:  pazite svakako na prevarantski i sporni broj 060/523-641, koji će vam popaliti i zadnju kunu na mobitelu! Iza toga postoji stručna ekipa koja zna kako će vas zadržati na mreži da vam što više uzmu novaca: cijena poziva je 3,4 kn/min, 4,6 kn/min. Zakonski točnoi ispravno  regulirano.
Bacivši sumnju na ovaj prevarantski posao, koji funkcionira na ubiranju novca od ljudi koji nasjednu na atraktivnu poslovnu ponudu, nije u skladu s moralom i etikom već je valjda u skladu s recesijskim dobom ovoga vremena i šlamperajem zakonodavnog sustava.
Da se ovakvi  prevaranti pojave u Kini već bi im odavno bio sprovod ili bi ih nabili na kolac, drugo nisu niti zaslužili. Kod nas ispada da je sve legalno, zakonski i 'sjajno'.
Nadam se da će tekst u ovm retcima, a  koji su iskustvo jednoga mladoga tražitelja posla spasiti od prevarantskih ralja famoznog oglasnika,  koji prodaje maglu i dobro je naplaćuje.


 
Stop PC Crashes with WinZip System Utilities




Explore the world around you - Mathematica Home Edition


 The Container Store_Auto Organizers_125x125