Powered By Blogger

utorak, 30. kolovoza 2011.

Cvjetne slike Nade Zlatar Lukavski




Podravkašica Nada Zlatar Lukavski, predstavila se izložbom slika ispred restorana društvene prehrane. Slikarica je izložila radove s motivima cvijeća, prigodnima za ovo doba godine kad je cvijeće svuda oko nas, u našim mislima, domovima, vrtovima, poljima, šumama….
Nada Zlatar Lukavski već duži niz godina svoje slobodno vrijeme kreativno upražnjava kistom, a teme slika su joj prepoznatljive po osebujnim motivima cvijeća, vrtova, vaza i krajolika izražene intenzivnim kolorom. U svom dugogodišnjem radu priredila je 11 samostalnih izložbi te  sudjelovala na brojnim skupnim izložbama i likovnim kolonijama. Članica Podravkine likove sekcije i Golske likovne udruge. Izložba se može razgledati iduća dva tjedna.






Manfrotto Lino Banner


Stop PC Crashes with WinZip System Utilities

Trodnevna likovna kolonija na Ješkovu


Trodnevna likovna kolonija na Ješkovu


Niti velike vrućine nisu spriječile brojne slikare koji su se okupili tijekom vikenda na Ješkovu kraj Gole, kako bi stvarali za dobrobit onih kojima je to potrebno. Na inicijativu članova udruge HVIDRA: Milana Tota, predsjednika, Zorana Ivića, promicatelja aktivnosti za kulturu, te Željka Matine, održana je prva humanitarna likovna kolonija koja bi trebala prerasti tijekom vremena u tradicijsko okupljanje s istom svrhom i razlogom. 
Naime, u organizaciji udruge HVIDRA grada Koprivnice i domaćina Drageca Ciglara odnosno udruge Motacilla Alba, te brojnih sponzora održana je uspješna likovna kolonija, na koju su se odazvali brojni akademski i neakademski slikari iz zemlje i inozemstva. Umjetnički voditelj kolonije bio je naš poznati slikar i ilustrator Branimir Dolenec, koji je rekao da se na koloniju odazvalo 16 slikara. Slike su bile uglavnom većega formata na mediju ulja na platnu, pastela i akvarela. Tematski sadržajno prevladavale su uglavnom vizure okruženja, s ponekim istupom u različitost. Sva djela nastala na toj koloniji pripast će uglavnom HVIDRI koja će ih zadržati te ih prodati na aukciji, kako bi namaknuli financijska sredstva koja su im itekako potreba za njihove aktivnosti, dok će drugi dio biti darovan sponzorima u znak zahvalnosti za sudjelovanje.
Slikari koji su se odazvali ovoj humanitarnoj koloniji bili su: Branimir Dolenec, Dražen Eisenbeisser i Ljerka Bojovski iz Koprivnice, Zlatko Nježić, Milica Krčmar Ljubica Zuccon, Snježana Aleksić iz Zagreba, Diana Jurin Marić iz Dugog rata, Zdenka Resar iz Orešja, Rozvelt Kapović – Dodo iz Osijeka, Boris Vacka, Strmeca samoborskog, Martina Koštroman i Dijana Medić iz Kreševa (BIH), Branka Stanišić iz Sarajeva, Ana Lončar iz Slavonskog Broda i Zoran Ivić iz Legrada.
Da bi se spomenuta kolonija mogla ostvariti uključili su se brojni sponzori, a znamo da je i svaka mala pomoć dobrodošla u ovakvim ekonomski nepovoljnim vremenima. Sve slike biti će izložene na prigodnoj izložbi i aukciji.
Nada Zlatar Lukavski







Stop PC Crashes with WinZip System Utilities

četvrtak, 18. kolovoza 2011.

Natječaj za književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo"



Sredstvima javnog priopćavanja


Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) raspisala je natječaj za književno-publicističku nagradu "Bili smo prvi kad je trebalo" za najbolju knjigu na temu iz hrvatskog Domovinskoga rata.
Ovo je već dvanaesta godina da se organizira ovakav natječaj na kojem mogu sudjelovati autori iz Hrvatske, koji su svoje književno ili publicističko djelo – roman, zbirku pjesama, putopis, pripovjedaka, knjigu ratnih fotografija ili slično objavili od 1. listopada 2010. do 1. listopada ove godine.
Za natječaj je potrebno poslati tri primjerka knjige do 1. listopada 2011. na adresu Udruge branitelja Podravke (za natječaj), 48000 Koprivnica, A. Starčevića 32.
Prema ocjeni prosudbenog suda najboljoj knjizi pripast će Velika zlatna plaketa, a dodijelit će se sredinom studenoga u Zagrebu.
Natječaj se organizira i s ciljem da se potiče autore, prije svega sudionike događanja iz Domovinskog rata, ali i ostale, da pišu i objavljuju svoja sjećanja ili pak povijesna zbivanja koja su obilježila stvaranje hrvatske države.
Prošle godine nagradu je dobio dr. Vladimir Mičetić iz Kutine za knjigu "Ranjeni pejzaž".
Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR)

tel/fax: 048-651-573, 099- 6651-562





Free Shipping on Motorola Crush

Get Free Shipping off orders of $100 or more

Izložba slika i skulptura 'Velika Meša'




Izložba  slika i skulptura 'Velika Meša'
Taktovi iz mjuzikla 'Jalta, Jalta' koje je izvodio duo 'MiKI' iz Molvi, naznačili su otvorenje izložbe slika i skulptura, prošle subote, u Galeriji molvarskog likovnog kruga u Molvama. Sam naziv izložbe 'Velika Meša' govori nam da je to je tradicijska izložba koju svake godine uoči kršćanskog blagdana Velike Gospe i obilježavanja dana Općine, priređuju članovi Molvarskog likovnog kruga. Na spomenutoj izložbi bilo je prisutno petanaestak slikara od kojih je svaki izložio po tri djela. Uglavnom su izložene slike i skulpture naivnih slikara i kipara, te fotografije. Na slikama  uglavnom dominiraju živopisni molvarski krajolici u kojima se očitava prepoznatljiv toranj crkve Majke Božje, što je karakteristično za taj  dio Podravine.
Predgovor za katalog napisao je O.Tomislav Glavnik. Na izložbi su sudjelovali slikari koji su članovi Molvarskog likovnog kruga i likovne sekcije „Podravka 72“: Josip Gregurić, Marija Stipan, Slava Blažeković, Marta Ištvan, Zvonimir Ištvan, Đuro Jaković, Martin Kopričanec, Drago Kovačić, Petar Lončar, Marta Rušak, Josip Tot, Ivica Tuba, Mirko Vedriš, Drago Žufika. O aktivnostima molvarskog likovnog kruga govorio je predsjednik Zvonimir Ištvan, te domaćin i načelnik općine Molve, Stjepan Fosić. Izložbu je otvorio saborski zastupnik i načelnik općine Gola, dr. Stjepan Milinković. Izložba će biti otvorena do 16. rujna, i može se pogledati u Galeriji Molvarskog likovnog kruga u samom centru Molvi.
Nada Zlatar Lukavski




Online Dscount Auctions

Online Auctions

srijeda, 17. kolovoza 2011.

Dvadeseto hodočašće na Mariju Bistricu


 Dvadeseto hodočašće na Mariju Bistricu



Mjesec kolovoz je poznat po brojnim hodočašćima na Mariju Bistricu, kojim se kršćani, vjernici, bespomoći i bolesni svojim prisustvom i molitvom žele zahvaliti čudotvornoj Majci božjoj  Bistričkoj za blagoslov i učinjena dobročinstva ili pak tražiti zagovor, oprost, duševni mir ili blagoslov. Prošloga utorka u Svetište Marije Bistrice hodočastili su invalidi, odnosno osobe s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije. Naime svake, pa i ove godine bilo je organizirano dvadeseto tradicionalno hodočašće za sve Udruge osoba s invaliditetom s područja cijele Hrvatske. Na spomenutom hodočašću okupilo se preko četiristo osoba. Za sve udruge odnosno njihove  članove bila je organizirana sveta Misa, na kojoj se molilo za snagu i zdravlje ovih potrebitih ljudi, kojima je tuđa pomoć dobrodošla, a mnogi bez nje i ostalih pomagala ne mogu normalno funkcionirati u svakodnevnom životu. 

 Druženje nakon svete Mise nastavilo se u Zaboku u restoranu Ktc-a, gdje je za sve sudionike priređen svečani ručak, a nakon toga, druženje se nastavilo plesom i sportskim igrama. Udruga Koprivničko-križevačke županije osvojila je prvo mjesto u kuglanju, zaslugom Slaveka Kuzmića koji je oborio najveći broj čunjeva i tako osigurao medalju. To je samo još jedan osvojeni trofej koji će krasiti zavidnu zbirku pehara, medalja, plaketa..

 Voditelj Udruge osoba s invaliditetom Slavek Kuzmić u intervjuu za HRT, spomenuo je kako Udruga osoba s invaliditetom koprivničko-križevačke županije broji preko sedamsto članova. Za tako brojnu udrugu potrebna su i pozamašna financijska sredstva, kako bi mogli ostvarivati zadane programe, aktivnosti i kako bi mogli funkcionirati u društvu. Trenutna situacija im baš nije naklonjena, jer se recesija obrušila i na najranjivije i najosjetljivije te su se našli u nezavidnoj financijskoj situaciji. Ministarstvo im je uskratilo novčana sredstva u iznosu od 560 tisuća kuna, što nije za zanemariti.  Tako su im ograničeni brojni programi i aktivnosti, rehabilitacije, pomagala, edukacije, itd.  Ostaje im  samo jedina alternativa po tome pitanju, kao i većini Hrvata pomoliti se Bogu!
N.Z.L



Apples of Gold - Christian Jewelry 125 x 125





Save on Lighting and Home Furnishings at Bellacor!




Men's Rings from Gemvara